× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Το Nikka σερβιρίστηκε perfect από τον Β. Νομικό

Ένας διαφορετικός, απόλυτα…Omakase διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από τη Sky Spirits, για το διάσημο ιαπωνικό Nikka Whisky.

Δημοσιεύτηκε στις 12/11/2015

Στο νέο show room της Sky Spirits, που παραπέμπει περισσότερο σε cosy, ατμοσφαιρικό bar, με δυναμική μπάρα και art deco στοιχεία, έγινε για πρώτη φορά ο διαγωνισμός Nikka Perfect Serve.

Για όσους το παρακολούθησαν και για όσους συμμετείχαν ήταν μια πρωτότυπη εμπειρία. Σ’ αυτό τον διαγωνισμό οι bartenders κρίθηκαν με βάση το πόσο γρήγορα ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες του πελάτη και σε δεύτερη φάση για τα cocktails τους. Σε αυτό το πλαίσιο οι εξειδικευμένοι κριτές, η δημοσιογράφος Ντένυ Καλλιβωκά, ο ιδιοκτήτης της σχολής bartending The Bar institute Στέφανος Παρασκευούδης και ο σύμβουλος ποτών Μιχάλης Μένεγος, εξαιρετικοί στο ρόλο τους ως “αναποφάσιστοι πελάτες”, ζητούσαν από τους φιναλίστ να ετοιμάσουν ένα tailor made Nikka Cocktail ή να τους προτείνουν ένα από τα ουίσκι της συλλογής Nikka perfect σερβιρισμένο με ή χωρίς πάγο. Είδαμε αρκετά σενάρια, με τους κριτές στο ρόλο των απαιτητικών πελατών, να ζητάνε κάτι γρήγορο, κάτι για να τους φτιάξει τη διάθεση, κάτι που να είναι εμπνευσμένο από τις χώρες της Ανατολής, ακόμα και κάτι που να μην επηρεάζει τυχόν αλλεργίες τους. Παράλληλα, έκαναν ερωτήσεις για να εκμαιεύσουν τις γνώσεις και το σκεπτικό των διαγωνιζομένων.  

Σε 15’ κάθε συμμετέχων έπρεπε να σερβίρει και τους τρεις κριτές, προσφέροντάς τους το ιδανικότερο Nikka whisky ή ετοιμάζοντάς τους το σωστότερο cocktail, διαχειριζόμενος την κατάσταση του καθενός ξεχωριστά. Είδαμε πολλές παρουσιάσεις επιπέδου, με υψηλές δεξιότητες αυτοσχεδιασμού, σωστή αίσθηση της φιλοξενίας και καλή γνώση του προϊόντος.
Τελικά, εκείνος που κατάφερε να ικανοποιήσει περισσότερο τους κριτές και να προσφέρει μια συνολική εμπειρία είναι ο ταλαντούχος Βαγγέλης Νομικός από το Matsuhisa.

O Βαγγέλης σέρβιρε το Nikka Pure Malt, με ζεστό νερό, πάνω σε ξύλινη σχάρα με αναδυόμενα αρώματα περγαμόντου, καθώς και δυο γευστικά δημιουργικά cocktails ένα με βάση το Nikka from the barrel, ενισχυμένο με φρέσκο πορτοκάλι, φρέσκο χυμό λάιμ και σιρόπι τριαντάφυλλο και ένα με Nikka Coffey Malt μαζί με Nika pure malt black, αυτή τη φορά ντουέτο με φρέσκο ανανά, αγαύη, halapeno και λάιμ.

Οι επιλογές του τα είχαν όλα: cocktails με πικάντικο ή ξινό χαρακτήρα γεμάτα αρώματα και γεύση. Τώρα θα πετάξει στο Λονδίνο για τον παγκόσμιο τελικό, διεκδικώντας μια από τις δυο θέσεις που θα το στείλουν Ιαπωνία. Αυτό είναι το μεγάλο δώρο, μια πραγματικά ανεκτίμητη εμπειρία. Οι δυο πρώτοι του τελικού θα επισκεφθούν το εντυπωσιακό αποστακτήριο του Nikka στην Ιαπωνία, θα συμμετέχουν στη παραγωγή και θα μυηθούν στην Japanese whisky κουλτούρα… 


Οι φωτογραφίες είναι του Βαγγέλη Πατσιαλού


Μάθε τα πάντα για τον νέο θεσμό της πόλης στο www.athinoramabarawards.gr

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News