× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Chivas 12 ‘’Made for Gentleman’’

Ένα δώρο κομψότητας και απόλαυσης

Δημοσιεύτηκε στις 02/12/2015

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Chivas 12, συνεργάζεται με σημαντικούς βρετανούς τεχνίτες και δημιουργούν την classy εκδοχή Chivas Made for Gentleman.

Για να θυμηθούμε, το ντεμπούτο έγινε το 2012, με τα χειροποίητα παπούτσια Brogue, από τον Tim Little, ακολούθησε το 2013 η ραπτική Savile Row από τον Patrick Grant, το 2014 μπήκε το απόλυτο timing, με τη βραβευμένη ωρολογοποιία Bremont και φτάσαμε στο 2015, όπου ο gentleman ολοκληρώνεται πλέον με τις εξαιρετικές χειροποίητες αποσκευές της διάσημης Globe- Trotter... Το θρυλικό brand έκανε την εμφάνιση του το 1897 και μέχρι σήμερα αποτελεί σύμβολο του στυλ. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, οι πολυτελείς βαλίτσες Globe – Trotter, έχουν κρατηθεί από μυθικά ονόματα όπως ο Sir Winston Churchill, η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Sir Edmund Harry, κατά τη διάρκεια της κατάκτησης του Έβερεστ το 1953.  Κάθε βαλίτσα είναι μοναδικά κατασκευασμένη από βουλκανισμένες ινοσανίδες, ένα ειδικό υλικό που εφευρέθηκε στη Μεγάλη Βρετανία το 1850 και το οποίο περιλαμβάνει πολλαπλά στρώματα από συνδεδεμένο χαρτί. Τα χερούλια παράγονται από μία ομάδα ειδικών στο δέρμα, οι οποίοι δημιουργούν και τις γωνίες-σύμβολα της Globe-Trotter, μέσα σε ένα διάστημα πέντε ημερών, χρησιμοποιώντας τις παλιές βικτωριανές πρέσες-αντίκες.

Αντίστοιχα, αν κάνουμε ένα γρήγορο ιστορικό flash back, στο ισχυρό brand του Chivas Regal, ξεκινάμε από το 1909 και φτάνουμε στο σήμερα, συναντώντας το Chivas ανάμεσα στα παγκόσμια ποτά, με εξαιρετικές πωλήσεις σε 150 χώρες. Πέρα από τη δυναμική του, στεκόμαστε στην έντονη επιρροή του. To Chivas έχει δημιουργήσει σχολή, με ιδέες όπως είναι η γενναιοδωρία, η αδελφότητα, η επιχειρηματικότητα και η ακεραιότητα, που έχουν εμπνεύσει τους σύγχρονους gentlemen, σε περισσότερες από 60 χώρες. 

Καταλαβαίνετε τώρα, γιατί το ένα κάνει τόσο καλό match με το άλλο…  Κουμπώνουν και μας βάζουν σε ταξιδιωτικό mood, με διαβατήριο μια νέα συσκευασία, το νέο συλλεκτικό μεταλλικό κουτί- δώρο, που μας γεμίζει εικόνες ανά τον κόσμο. Χαρακτηριστική και πολύ επιτυχημένη είναι η ανάγλυφη απεικόνιση από χειροποίητα αυτοκόλλητα αποσκευών, που αναπαριστούν πόλεις-σύμβολα, σε όλο τον κόσμο. Σε περίπτωση που ψάχνετε ένα καλό δώρο, για έναν μοναδικό gentleman, που προσέχει το στυλ του, αγαπάει τα ταξίδια και ξέρει να εκτιμάει το καλό ουίσκι, έχετε βρει το πιο κατάλληλο.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Globe-Trotter δημιούργησε επίσης μία βαλίτσα-τρόλεϊ 20 ιντσών, την Chivas 12 “Made for Gentlemen” και το μπαούλο  Globe-Trotter Steamer Trunk, που θα διατίθεται στο κατάστημα-ναυαρχίδα της Globe Trotter, στην Albemarle Street του Λονδίνου, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα The Prince’s Trust.

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News