× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Η οικογένεια Three Cents μεγαλώνει

Το Mediterranean Tonic έφτασε πάνω στο χρόνο!

Δημοσιεύτηκε στις 25/01/2016

Τα Three Cents γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια, εμπλουτίζοντας τη γκάμα τους με μια ακόμα νέα γεύση, το Mediterranean Tonic. Αρκετά ελληνικό, αρκετά μεσογειακό, αρκετά αναπάντεχο και ταξιδιάρικο…

Πέρασε ένας χρόνος και κάτι από την πρώτη μας επαφή με τα artisanal αναψυκτικά της δημιουργικής παρέας των mixologists Γιώργου Μπάγκου, Δημήτρη Νταφόπουλου και Γιώργου Τσιρίκου, μαζί με τον Βασίλη Καλαντζή, ιδιοκτήτη της εταιρίας Granikal… Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, το απαλό tonic water, το αρωματικό pink grapefruit, το δροσερό lemon tonic, η πικάντικη ginger μπίρα και η premium σόδα Two Cents plain, έγιναν απολαυστικό viral συχνάζοντας στις περισσότερες μπάρες -και όχι μόνο! Μέχρι τώρα, σερβίρονται σε περισσότερα από 500 σημεία στην Αθήνα, στην επαρχία και εξάγονται σε Γερμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο.

Η βάση τους είναι το φυσικό μεταλλικό νερό Ροδοδάφνης, ενισχυμένο με υψηλής ποιότητας διοξείδιο του άνθρακα. Η εμφιάλωση γίνεται στο Αίγιο, χωρίς τεχνιτές προσθήκες. Το αποτέλεσμα φαίνεται στο ποτήρι και σας συστήνουμε, αν δεν τα έχετε δοκιμάσει ακόμα, να αρχίσετε με την straight γνωριμία...
Έχουν αποδείξει ότι είναι χαρισματικά στην συμμετοχή τους σε μιξ ποτά, γι' αυτό τα συναντάμε σε πολλές συνταγές cocktail, που τρέχουν σε πολλά spots καθώς και σε συνταγές που παρουσιάζονται σε διαγωνισμούς.
Οι επιτυχίες τους δεν σταματούν εδώ. Έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις στη διεθνή αγορά, με υψηλές βαθμολογίες στον οδηγό Spirits Difford’s Guide και με την εντυπωσιακή παρουσία τους στη λίστα με τα δέκα καλύτερα παγκοσμίως τόνικ, από τον σημαντικό θεσμό World 50 best bar awards.

Τώρα, γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια εμπλουτίζοντας τη γκάμα τους με μια ακόμα νέα γεύση, το Mediterranean Tonic. Αρκετά ελληνικό, αρκετά μεσογειακό, αρκετά αναπάντεχο και ταξιδιάρικο. Στη μύτη έρχεται ένα κύμα δροσιάς από νότες αγγουριού, βασιλικού, δυόσμου, λουίζας και εσπεριδοειδών. Το στόμα είναι το ίδιο πληθωρικό και κάνει γκελ με πολλά συστατικά, ιδανικά το αμάρο, τη μαστίχα, την τεκίλα και φυσικά το gin! Κάντε γρήγορα τις μείξεις για να στήσετε με την παρέα σας ένα γρήγορο γύρο στη Μεσόγειο.

Maditerranean Tonic μιξαρίσματα


  • Σε gin & tonic : Σε αναλογία 1:3, σερβιρισμένο σε ποτήρι highball με πάγο και γαρνιρισμένο με  ένα κλαράκι λεβάντα ή θυμάρι ή δεντρολίβανο.

  • Με μαστίχα: Σε αναλογία 1:3, σερβιρισμένο σε ποτήρι του κρασιού με πάγο και γαρνιρισμένο με ένα κλαράκι θυμάρι.

  • Με Campari: Σε αναλογία 1:3, σερβιρισμένο σε ποτήρι του κρασιού  με πάγο και γαρνιρισμένο με μια φλούδα από λεμόνι.

  • Με τεκίλα: Σε αναλογία 1:3, σερβιρισμένο σε ποτήρι highball με πάγο και γαρνιρισμένο με φράουλα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

  • Με αμάρο: Σε αναλογία 1:3, σερβιρισμένο σε ποτήρι του κρασιού  με πάγο και γαρνιρισμένο με μια φέτα μανταρίνι.

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News