× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Όλη η Αθήνα ένα κοσμοπολίτικο bar

-

Δημοσιεύτηκε στις 03/11/2016

Day by day οδηγός επιβίωσης στα guest bartendings γύρω από το Athens Bar Show.

Χάρη στο Athens Bar Show (την Τρίτη 8 και Τετάρτη 9/11) η Αθήνα θα κατακλυστεί από διεθνείς προσωπικότητες της βιομηχανίας του ποτού. Τα αθηναϊκά bars δράττονται της ευκαιρίας και φιλοξενούν βραβευμένους bartenders και ομάδες. Ετοιμαστείτε για κοσμοπολίτικο drinking και bar-hopping που θα σας οδηγήσει από την Ασία στην Καραϊβική και από την Ευρώπη στη Βόρεια Αμερική.

Κυριακή 6/11

Gn Chan
στο «Mr. Peacock»
Δύο ευκαιρίες έχουμε να δοκιμάσουμε όχι μόνο το Venceremos, μία εκδοχή της Pina Colada με την οποία ο Gn Chan κέρδισε στον παγκόσμιο τελικό του Bacardi Legacy του 2016, αλλά και μερικές ακόμη δημιουργίες του – απ’ αυτές που οι Νεοϋορκέζοι κάνουν ουρά στο μικροσκοπικό «Angel’s Share» όπου εργάζεται για να δοκιμάσουν.

Asian Pop-Up Bar: «Zuma»
στο «The Clumsies»
Το 9ο καλύτερο bar του κόσμου φοράει τα… ασιατικά του και ξεκινάει την περιήγηση στην cocktail culture της Ασίας, στη διάρκεια της οποίας πέντε αναγνωρισμένα bars θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους. Ξεκίνημα από το Ντουμπάι και το μοντέρνο «Zuma», όπου ο Jimmy Barrat δίνει έναν ιαπωνικό προσανατολισμό στη λίστα.

Η ομάδα του «Zuma» του Ντουμπάι εγκαινιάζει το Asian Pop-Up Bar του «The Clumsies» Η ομάδα του «Zuma» του Ντουμπάι εγκαινιάζει το Asian Pop-Up Bar του «The Clumsies»

Δευτέρα 7/11

«Lost + Found» Takeover
στο «42»
Το μικροσκοπικό «Lost + Found» στη Λευκωσία –ίσα ίσα χωράει μερικές δεκάδες άτομα–, με το διάκοσμο από αντικείμενα που παραλίγο να καταλήξουν στα σκουπίδια, άνοιξε ως απόρροια του… κουρέματος των καταθέσεων το 2013. Δημιούργημα του Ντίνου Κωνσταντινίδη και των συνεργατών του (που έχει τη φήμη μιας από τις ζωηρότερες ομάδες πίσω από μπάρα), επέστρεψε φέτος στη λίστα με τα 50 καλύτερα bars του κόσμου (στην 43η θέση). Η ομάδα του «Los Loros» θα σερβίρει το δημοφιλέστατο street food της.

Asian Pop-Up Bar: «Manhattan»
στο «The Clumsies»
Από τον Philip Bischoff, head bartender αυτού του bar στη Σιγκαπούρη, του 11ου ανάμεσα στα 50 καλύτερα του κόσμου, είχαμε δοκιμάσει ένα από τα καλύτερα cocktails στο The Clumsies Hotel Bar. Οπότε ανυπομονούμε να τον ξανασυναντήσουμε με την ομάδα του.

Elena Delmagno
στο «Odori»
Η brand ambassador του Martini θα μας μάθει (μερικά ακόμη) μυστικά του βερμούτ μέσα από δημιουργικά cocktail.

Το κυπριακό «Lost + Found» κάνει κατάληψη στο «42» Το κυπριακό «Lost + Found» κάνει κατάληψη στο «42»

Τρίτη 8/11

Simone Caporale
στο «Odori»
Από τα πιο αναμενόμενα guest bartendings αυτών των ημερών: «βάρδια» στην επενδεδυμένη με χαλκό μπάρα του «Odori» θα κάνει ο Simone Caporale, ο bartender που, μαζί με τον Alex Kratena, οδήγησε το λονδρέζικο «Artesian» επί τέσσερις χρονιές στην κορυφή των 50 καλύτερων bars του κόσμου, ανακηρύχτηκε καλύτερος διεθνής bartender της χρονιάς στα Spirited Awards του 2014 και χαρακτηρίζεται ως ένας Willy Wonka των cocktails. Στην Αθήνα θα βρεθεί και ως brand ambassador της Turin Vermouth.

Diplomatico Night
στο «The Trap»
Για να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα για τα σερβιρίσματα με το ρούμι από τη Βενεζουέλα (σε matchings με σοκολάτα Valrhona), η στοά της Όθωνος θα μεταμορφωθεί σε λατινοαμερικανική γειτονιά, η ομάδα του «Los Loros» θα σερβίρει τις συνταγές της από τη Βενεζουέλα και την Κολομβία, ενώ η Πέννυ Μπαλτατζή θα ερμηνεύει world τραγούδια.

«Himkok»
στο «Baba Au Rum»
Όταν συζητούσαμε με τον Θάνο Προυναρού για πολύ ιδιαίτερα bars σε όλο τον κόσμο, το πρώτο παράδειγμα που μου έφερε, με μεγάλο ενθουσιασμό, ήταν αυτό το πολυεπίπεδο project στο Όσλο, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα μικροαποστακτήριο. Περισσότερα θα μάθουμε από τους ανθρώπους του, τον Antonio Naranjo Nevares και τον Maros Dzurus.

Asian Pop-Up Bar: «28 Hong Kong Street»
στο «The Clumsies»
Αν και «κρυμμένο» σε ένα δρομάκι της Σιγκαπούρης, αυτό το bar που αγαπάει τα φρέσκα και αρωματικά cocktails έχει βραβευτεί στα Spirited Awards, ενώ φέτος βρίσκεται στη 14η θέση της λίστας με τα 50 καλύτερα του κόσμου.

«Ruby»
στο «The Clumsies»
Όσο ο κάτω χώρος θα κινείται σε ασιατικά μήκη, το The Room του «The Clumsies» θα φιλοξενεί το «Ruby», ένα «ανώνυμο» bar στην Κοπεγχάγη (χωρίς διακριτικά στην πόρτα) με αριστοκρατική ατμόσφαιρα και, όπως ακούγεται, το καλύτερο Manhattan στη δανέζικη πρωτεύουσα – κάτι που εξηγεί γιατί φιγουράρει σταθερά στις λίστες με τα καλύτερα bars του κόσμου.

Evelyn Chick
στο «Gin Joint»
Η Καναδή bartender από το «Harbord Room» του Τορόντο κέρδισε το διαγωνισμό Beefeater MIXLDN του 2015, οπότε είμαστε σίγουροι ότι θα μας ετοιμάσει με χαρά το νικητήριο cocktail, το Endless English Summers. Στο πλευρό της θα βρίσκεται η Ναταλία Λιβιτσάνου, Ελληνίδα φιναλίστ στον ίδιο διαγωνισμό.

Gn Chan
στο «A for Athens»
Δεύτερη ευκαιρία για μια γνωριμία με τον bartender που αναδείχθηκε νικητής στον φετινό παγκόσμιο τελικό του Bacardi Legacy.

Ο Willy Wonka των cocktails, Simone Caporale, στο «Odori» Ο Willy Wonka των cocktails, Simone Caporale, στο «Odori»

Τετάρτη 9/11

Gabriele Manfredi
στο «Odori»
Ο τρίτος Ιταλός που θα μας σερβίρει στα ιταλοφιλικά pop-up events του «Odori» είναι ο head bartender του λονδρέζικου «Oriole», το οποίο οδήγησε για πρώτη φορά στη φετινή λίστα των 50 καλύτερων bars του κόσμου (στην 32η θέση), αλλά και στη βράβευση ως καλύτερο νέο διεθνές bar στα Spirited Awards. Ως brand ambassador της Roots στην Αγγλία, θα χρησιμοποιήσει τα προϊόντα της ελληνικής εταιρείας στα cocktails που θα δημιουργήσει.

Asian Pop-Up Bar: «Quinary»
στο «The Clumsies»
Ο head bartender και η ομάδα του φετινού 41ου καλύτερου bar στη λίστα με τα 50 καλύτερα του κόσμου αντιμετωπίζουν το cocktail ως μια πολυαισθητική εμπειρία, επηρεάζονται από τη δουλειά του Ferran Adrià στη μαγειρική και παρουσιάζουν avant-garde δημιουργίες. Ετοιμαστείτε για πολλά ποσταρίσματα στο Instagram.

Chivas Extra Is Here
στο «The Trap»
Γνωριμία με το Chivas Extra, που θα λανσαριστεί επίσημα στο Athens Bar Show, σε ένα pop-up event όπου σερβιρίσματα με το γλυκό και φρουτώδες blended whisky θα ετοιμάζουν bartenders οι οποίοι έχουν διακριθεί στο Chivas Masters Global Cocktail Competition: από τη Γαλλία η Aurélie Panhelleux («CopperBay») και από την Ελλάδα ο Γιάννη Σαμαράς και ο Στέφανος Δραγανιδάκης. Guest ο Γάλλος Remy Savage από το «Little Red Door» (φοβερός τύπος!).

Scotty Schuder & Paul McFadyen
στο «Baba Au Rum»
Ο πρώτος είναι συνιδιοκτήτης του «Dirty Dick» στο Παρίσι και ο δεύτερος του «Trailer Happiness» στο Λονδίνο – και οι δύο σχετίζονται με την εταιρεία ρουμιού Plantation, οπότε ετοιμαστείτε για μια υπέροχη tiki εμπειρία.

Jesse Estes
στο «Noel»
Μπορείτε να τον ρωτήσετε οτιδήποτε θέλετε για την τεκίλα (όχι μόνο για την Ocho, της οποίας είναι ο Ευρωπαίος ambassador) κι εκείνος θα σας το απαντήσει χάρη στη μεγάλη του εμπειρία σε μπάρες μαγαζιών όπως τα «Callooh Callay», «Portobello Star» και «El Nivel», καθώς και ως νικητής και κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς.

«Ruby»
στο «The Clumsies»
Δεύτερη μέρα «κατάληψης» του The Room από την ομάδα του 44ου καλύτερου bar στη φετινή λίστα των 50 καλύτερων του κόσμου.

Η Aurélie Panhelleux στο pop-up event του «The Trap» που έχει τα αρώματα του Chivas Extra Η Aurélie Panhelleux στο pop-up event του «The Trap» που έχει τα αρώματα του Chivas Extra

Πέμπτη 10/11

«Imperial Craft»
στο «Odori»
Θεωρείται ένα από τα καλύτερα bars του Τελ Αβίβ και από τους πρωτεργάτες της κουλτούρας του cocktail στην ισραηλινή πρωτεύουσα – έχει μάλιστα βρεθεί το 2015 στη λίστα με τα 50 καλύτερα bars του κόσμου. Στην μπάρα του μαγαζιού που αναδεικνύει σε πρωταγωνιστή το βερμούτ, η ομάδα του «Imperial» θα παρουσιάσει τη δική της κοκτεϊλοφιλοσοφία γύρω από το συγκεκριμένο ποτό.

Asian Pop-Up Bar: «Speak Low»
στο «The Clumsies»
Speakeasy χαρακτήρα, αυτό το bar στη Σανγκάη αναπτύσσεται σε τέσσερις ορόφους, ο καθένας με διαφορετικό concept, και φέτος έκανε το ντεμπούτο του στη λίστα με τα 50 καλύτερα του κόσμου, στη 15η θέση.

Remy Savage
στο «Baba Au Rum»
Άλλη μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε cocktails αυτού του bartender από το παρισινό «Little Red Door», 24ο ανάμεσα στα 50 καλύτερα bars του κόσμου για φέτος.

Ο δημιουργικός Remy Savage στο «Baba Au Rum» Ο δημιουργικός Remy Savage στο «Baba Au Rum»

Νίκο Βουλαλά [email protected]


Spirit News