× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Diplomatico World Tournament 2017

Ο rum διαγωνισμός των κορυφαίων bartenders

Δημοσιεύτηκε στις 17/11/2016

Μετά από την προηγούμενη εντυπωσιακή συμμετοχή μας στο Diplomatico World Tournament με παγκόσμιο νικητή τον Γιώργο Δενδράκη, από την Κρήτη, ήρθε επιτέλους η στιγμή να ζήσουμε τη νέα πορεία του συναρπαστικού διαγωνισμού.

Οι δηλώσεις για τους συμμετέχοντες έχουν ξεκινήσει και όλα ετοιμάζονται. Ο Έλληνας -πολύ τυχερός- νικητής θα πετάξει στη Βενεζουέλα για τους παγκόσμιους ημιτελικούς και θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να περιηγηθεί σε ένα από τα πιο ωραία αποστακτήρια, αυτό του Diplomatico. Η εμπειρία, όμως, δεν θα τελειώσει εκεί… Θα διεκδικήσει, επίσης, μια θέση στον παγκόσμιο τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στην Μέκα του bartending, το Λονδίνο. 

Τι χρειάζεται για να συμμετέχει κάποιος; Σίγουρα αγάπη για το ρούμι, φαντασία και δημιουργικότητα. Τα βήματα είναι απλά. Πρέπει να ετοιμάσει ένα ερασιτεχνικό βίντεο (30-60 δευτερόλεπτα), όπου θα παρουσιάζει τον εαυτό του και φυσικά την ιστορία του cocktail και τη συνταγή του, μαζί με μια φωτογραφία της.
Οι δηλώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μέχρι τις 24 Νοεμβρίου στο http://www.diplomaticoworldtournament.com/
Εμείς, είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε ένα εκπληκτικό rum fashion cocktail από Diplomatico exclusive riserva, από τα καλύτερα που έχουμε γευτεί, στο φινετσάτο Grappa του Βόλου, δια χειρός Αντώνη Κούντρια. Περιμένουμε να τσεκάρουμε και τις συνταγές των φιναλίστ του Diplomatico World Tournament 2017.

Ο Γιώργος Δενδράκης Ο Γιώργος Δενδράκης

Aυτό το σπάνιο ρούμι έχει κατακτήσει την ελληνική αγορά και τις μπάρες -και καθόλου άδικα. Η ιστορία του ξεκίνησε στη Βενεζουέλα το 1959 από έναν σπουδαίο άνθρωπο, τον Don Juancho Nieto Melendez, που απεικονίζεται και σε όλες τις φιάλες. Το ρούμι ήταν η μεγάλη αγάπη του Melendez, γι αυτό ταξίδευε συνέχεια για να ανακαλύπτει νέους τρόπους παραγωγής ρουμιού. Τελικά, δημιούργησε σε μια ονειρεμένη περιοχή, την Dusa, στους πρόποδες των Άνδεων, ώστε να έχει πρόσβαση στα ποιοτικά ζαχαροκάλαμα της Βενεζουέλας, ένα κουκλίστικο αποστακτήριο. Το ρούμι του, το Diplomatico, σήμερα είναι από τα πιο πολυβραβευμένα.

Ο Αντώνης Κούντριας Ο Αντώνης Κούντριας

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News