× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Italicus… για μια γερή δόση Ιταλίας

Ένα εξαιρετικό ποτό με την υπογραφή του Gusappe Gallo

Δημοσιεύτηκε στις 29/11/2016

Ακολουθώντας τη μόδα του aperitivo, o expert Gusappe Gallo λανσάρει ένα πολύ ιδιαίτερο λικέρ, που πάει γάντι στη φιλοσοφία του early drinking.

Σε αυτό το πληθωρικό spirtit έχουμε μια υπέροχη συνεύρεση εξαιρετικών υλικών, βλέπε χαμομηλιού από την περιοχή Lazio, λεβάντας, κίτρινων τριαντάφυλλων και melissa από την βόρεια Ιταλία. Όλα αναμειγνύονται και εκχειλίζονται για πολλές μέρες μέχρι να ενωθούν με το περγαμόντο, που είναι το βασικό συστατικό του Italicus.


H συνταγή ανήκει στην οικογένεια Gallo πριν πολλές πολλές γενιές και ο Guseppe την δούλευε πολύ καιρό, ψάχνοντας τις καλύτερες πρώτες ύλες από την Ιταλία.
Το αποτέλεσμα κεντάει. Ελαφριές νότες κίτρου, με νύξεις τριαντάφυλλου και λεβάντας γαργαλάνε τη μύτη μας μέχρι την εκρηκτική επίδραση της σύνθετης γεύσης. Όλα παίζουν στο στόμα. Ανθικές, βοτανικές, πικάντικες και φυσικά γλυκόπικρες νότες περγαμόντου.
Δοκιμάστε το δροσερό ή στο φανταστικό mix Gallicus. Να και η συνταγή...


Gallicus
50ml Italicus
50ml Prosecco Doc
πάγο
τρεις πράσινες ελιές.
Εκτέλεση: βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο ποτήρι και γαρνίρουμε με τις ελιές.

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News