× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Ketel One Candy Cane… το cocktail των γιορτών

Δημιουργήστε την πιο festive διάθεση

Δημοσιεύτηκε στις 29/12/2016

Οι πιο ταλαντούχοι bartenders του πλανήτη εμπνέονται από τα λατρεμένα ζαχαρωτά candy cane και δημιουργούν ένα μιξ που φέρνει παιδικές μνήμες στον ουρανίσκο…

Μας αρέσουν πολύ οι αλλαγές και να ξεφεύγουμε από την πεπατημένη, ειδικά την περίοδο των γιορτών. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να ξεχάσουμε τις safe επιλογές στο ρεβεγιόν και αυτή τη φορά να σερβίρουμε ένα απρόσμενο festive cocktail με βάση τη μοναδική Ketel One. H premium βότκα κουμπώνει αμέσως με την ατμόσφαιρα των ημερών και φτιάχνει έναν υπέροχο καμβά για να προσθέσετε αρώματα και γεύσεις, που μυρίζουν Γιορτές. Εκείνη, έχει το χάρισμα να ταιριάζει με πολλά μπαχαρικά και φρούτα και να τα αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο.
Για να ανεβάσετε τον πήχη, να εντυπωσιάσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να βάλετε σίγουρα την πιο συναρπαστική γιορτινή πινελιά, δοκιμάστε το Cocktail Candy Cane, με τη σφραγίδα του Fine Drinking by World Class. Οι πιο ταλαντούχοι bartenders του πλανήτη εμπνέονται από τα λατρεμένα ζαχαρωτά, τα candy cane και δημιουργούν ένα μιξ που μας φέρνει παιδικές γιορτινές μνήμες στον ουρανίσκο. Το μυστικό για να πετύχουμε το cocktail είναι να αφήσουμε τα candy canes τουλάχιστον για 4-5 μέρες, μαζί με τη βότκα, να εκχυλίσουν τα γιορτινά τους αρώματα. Μετά, όλα είναι εύκολα. Προλαβαίνουμε μέχρι το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Ακολουθείστε τις συνταγές!


Vodka με εκχύλισμα Candy Cane


Υλικά
1 λοβό βανίλιας
6 candy canes (μεγέθους περίπου 15 εκ.)
1 φιάλη Ketel One Vodka


Εκτέλεση : προσθέτουμε την Ketel One Vodka σε ένα βάζο με καπάκι. Κόβουμε τον λοβό βανίλιας κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι και τον προσθέτουμε στη vodka. Σπάμε ή κόβουμε τα candy canes (σπάστε τα με έναν πλάστη ή χρησιμοποιείστε πολυκόφτη κουζίνας). Προσθέτουμε τα σπασμένα candy canes στο βάζο με τον λοβό βανίλιας και τη vodka. Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγο cherry brandy για το χρώμα. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος για περίπου τέσσερις μέρες (και περισσότερο, αν γίνεται), κουνώντας περιστασιακά το βάζο για να ανακατευτούν τα υλικά. Όταν είναι έτοιμο, περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τον λοβό βανίλιας και τα υπολείμματα.


Για το cocktail
Candy Cane Cocktail


Υλικά
50ml Candy Cane Vodka
25ml διαυγές Crème de Cacao (και λίγο ακόμα για το χείλος του ποτηριού)
1 dash Angostura bitters 
Λίγο cherry brandy για το χρώμα (προαιρετικά)
Σπασμένα candy cane για το χείλος του ποτηριού


Εκτέλεση: μέσα σε έναν πολυκόφτη, σπάμε τα candy cane μέχρι να έχουν την υφή λευκής ζάχαρης (αν δεν έχουμε πολυκόφτη, μπορούμε να σπάσουμε τα candy cane με έναν πλάστη). Περνάμε το χείλος ενός ποτηριού Martini ή coupé με Crème de Cacao και το καλύπτουμε με τα σπασμένα candy cane. Προσθέτουμε Candy Cane Vodka, το Crème de Cacao και τα Angostura bitters σε ένα shaker με πάγο. Ανακατεύουμε και περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι μέσα σε ένα ποτήρι Martini ή coupé (χρησιμοποιούμε λεπτό σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τυχόν υπολείμματα).

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News