× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Building the flavors: μια πυραμίδα γνώσεων bartending

Μπείτε στο κύκλο σεμιναρίων των νέων τάσεων στα spirits

Δημοσιεύτηκε στις 15/03/2018

Έχει ξεκινήσει μια σειρά σεμιναρίων με την υπογραφή της boutique εισαγωγικής εταιρείας ποτών Granikal, που αξίζουν την προσοχή μας…

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα φρούτα στα cocktails; Ποια είναι τα μυστικά της αγαύης; Πώς μπορεί να μας ταξιδέψει το ρούμι και ποια είναι η σημασία του πάγου στα spirits; Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που θα βουτήξουμε μέσα από ένα ολοκληρωμένο workshop, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την Granikal. Δείτε το πρόγραμμα και κάντε και εσείς check in στις τάσεις του bartending. 

Έχει ξεκινήσει μια σειρά σεμιναρίων με την υπογραφή της boutique εισαγωγικής εταιρείας ποτών Granikal, που αξίζουν την προσοχή μας. Μέσα από αυτή την προσπάθεια, που θα κρατήσει όλο τον Μάρτιο θα αναπτύξουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας γύρω από τα spirits και τις τάσεις που επικρατούν στην εγχώρια και παγκόσμια bartending σκηνή. Θα παρακολουθήσουμε workshops, που βάζουν στο μικροσκόπιο βασικές κατηγορίες spirits, θα εμβαθύνουμε σε τεχνικές και θα ανακαλύψουμε νέες τρόπους διαχειρίσεις υλικών.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 20 Μαρτίου το ταλαντούχο δίδυμο των The Clumsies, Νίκος Μπάκουλης και Βασίλης Κυρίτσης, θα μας μυήσει σε πολλές διαφορετικές και πρωτότυπες χρήσεις των φρούτων στο bar, αναλύοντας τεχνικές που αφορούν πουρέδες και γαρνιτούρες -βλέπε fermentation και sustainability.
Ακολουθεί, στις 21 Μαρτίου, ένα πολύ ενδιαφέρον workclass αφιερωμένο στη μαγική αγαύη με πρωταγωνιστές την τεκίλα και το mezcal. Εισηγητές, μια πολύ δυνατή ομάδα, οι άνθρωποι του παριζιάνικου La Candelaria, μαζί με τον Νίκο Σουρμπάτη από το The Clumsies.


Tην Τρίτη στις 27 Μαρτίου, θα κάνουμε πτήση με εισιτήριο το ρούμι. Ο European brand ambassador του El Dorado, Jesus Bernard και η ελληνίδα ambassador Λορέτα Τόσκα του Theory Bar θα μας ταξιδέψουν στα αρώματα και τις γεύσεις του μαγικού spirit.

Ο Βασίλης Κυρίτσης και ο Νίκος Μπάκουλης Ο Βασίλης Κυρίτσης και ο Νίκος Μπάκουλης

Τα σεμινάρια συνεχίζονται την Τετάρτη 28 Μαρτίου, με τον one and only Χρήστο Χουσέα να μεταδίδει σημαντικές γνώσεις για τη σημασία του πάγου στα cocktails.


Στο φινάλε της Πυραμίδας γνώσεων εννοείται έχουμε φυσαλίδες. Στις 29 Μαρτίου ο Γιώργος Τσιρίκος και ο Δημήτρης Νταφόπουλος των premium ελληνικών αναψυκτικών 3cents μας μαθαίνουν όλα τα μυστικά για ζωηρές, παιχνιδιάρικες και φινετσάτες bubbles.


Σημειώστε, ότι όλα τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στον όμορφο χώρο του Coyaoacan στο Θησείο και είναι δωρεάν.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στο site www.granikal.gr

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News