Στα λίγα τετραγωνικά του «Gin Joint» στην Πλατεία Καρύτση χωράει όλη η μαγεία του spirit που έχει ως βάση τον άρκευθο. Ιδιαίτερες φιάλες μας βάζουν στον αναπάντεχο μυρωδάτο κόσμο των gin και γίνονται η καλύτερη αρχή για να μπούμε, όπως η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, στις εντυπωσιακές μείξεις, που έχουν την υπογραφή του Δημήτρη Κιάκου και της Ναταλίας Λιβιτσάνου. Να απολαύσουμε τα πιο ιδιαίτερα Gin tonic, να επιλέξουμε ανάμεσα σε πρωτότυπα aperitivo και να ανεβάσουμε τη διάθεσή μας με τα πειραγμένα κλασικά κοκτέιλ. Highlights τα homemade υλικά και must taste το Negroni – εννοείται με gin!
Iδιοκτήτης: Δημήτρης Κιάκος, Χριστίνα Μοάτσου, Δημήτρης Κιάκος , Χριστίνα Μοάτσου
Head Bartender: Δημήτρης Κιάκος, Δημήτρης Κιάκος
Bartender: Ναταλία Λιβιτσάνου, Φίλιππος Στέρεος
Χρήστου Λαδά 1, Πλ. Καρύτση
2103218646
facebook.com/theginjoint/
Οι χορηγοί των αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy 2017 συμμετείχαν ενεργά σε όλο το φετινό σαφάρι. Ειδικότερα το Perrier και το Lipton Ice tea, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των bar της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον καμβά για ευρηματικά tailor made cocktails, χωρίς αλκοόλ. Δοκιμάσαμε πολλές ωραίες εκδοχές, οι καλύτερες βραβεύτηκαν από το Perrier και τη Lipton.
Στο «Baba Au Rum», με φόντο τους φοίνικες και εισιτήριο το on the spot cocktail Tiki Soda, κάναμε ένα απολαυστικό εξωτικό ταξίδι. Το Perrier μπήκε σε ποτήρι highball και ανακατεύτηκε με το ιδιαίτερο τροπικό σιρόπι μαρακούγια, αρωματικό κεράσι, πικάντικο μπαχάρι και ζωηρά εσπεριδοειδή. Οι παιχνιδιάρικες φυσαλίδες του Perrier ανέβασαν τις εντάσεις στον ουρανίσκο ακόμα παραπάνω και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα, ένα ευχάριστο cocktail χωρίς αλκοόλ, αλλά γεμάτο πλούσιες και σύνθετες νότες που μένουν ως επίγευση και σε κάνουν να περνάς καλά.
Στο «Borsalino» ο Σταμάτης Σταματιάδης ακολούθησε πιστά τις οργανοληπτικές κατευθύνσεις της επιτροπής και χτύπησε στο σέικερ το απόλυτο customize cocktail. Βασικό στοιχείο της επιτυχημένης γεύσης, το Lipton Ice tea λεμόνι, που έκανε εξαιρετικό ντουέτο με το μέλι, το χρένο και το βασιλικό. H καλή οξύτητα του τσαγιού έδωσε έχτρα φρεσκάδα και όγκο στο no alcohol cocktail και ισορρόπησε με μαγικό τρόπο τη γλυκύτητα του μελιού. Αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει, ως εναλλακτικό aperitivo, και να φρεσκάρει αμέσως τον ουρανίσκο του. Το μυστικό είναι το Lipton να είναι παγωμένο και να ανακατευτεί καλά με το μέλι.