Ήθελαν να κάνουν κάτι διαφορετικό και το κατάφεραν με το παραπάνω. Στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του «Momix», το κοινό δείχνει ξεκάθαρα την αγάπη του για την τολμηρή ιδέα του Άρη Χατζηαντωνίου και του Θοδωρή Κουτσόβολου για ποτά που προκύπτουν έπειτα από ατελείωτες ώρες αναζητήσεων της Momix Innovation Team στο μαγικό lab του ορόφου. Το εξόχως δημιουργικό αποτέλεσμα θα το γευτείτε στο ποτήρι, το μπολ ή… το κουταλάκι. «More than a bar», όπως λένε και οι ίδιοι.
Iδιοκτήτης: Άρης Χατζηαντωνίου, Θοδωρής Κουτσόβουλος, Άρης Χατζηαντωνίου , Θοδωρής Κουτσόβουλος , Σταμάτης Φτούλης, Στέλλα Παπακώστα
Head Bartender: Άρης Χατζηαντωνίου , Άρης Χατζηαντωνίου
Bartender: Παναγιώτης Βουδούρης, Πέτρος Κατσίρης, Χρήστος Πατέρας, Βασίλης Καστάνης, Θεόφιλος Λωράκης, Κωνσταντίνος Μακαρώνας, Ματίνα Κοκκίνου, Φώτης Τσίκας
Κελεού 1-5, Κεραμεικός
6974350179
www.momixbar.com
facebook.com/MoMixMolecularMixology
Οι χορηγοί των αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy 2017 συμμετείχαν ενεργά σε όλο το φετινό σαφάρι. Ειδικότερα το Perrier και το Lipton Ice tea, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των bar της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον καμβά για ευρηματικά tailor made cocktails, χωρίς αλκοόλ. Δοκιμάσαμε πολλές ωραίες εκδοχές, οι καλύτερες βραβεύτηκαν από το Perrier και τη Lipton.
Στο «Baba Au Rum», με φόντο τους φοίνικες και εισιτήριο το on the spot cocktail Tiki Soda, κάναμε ένα απολαυστικό εξωτικό ταξίδι. Το Perrier μπήκε σε ποτήρι highball και ανακατεύτηκε με το ιδιαίτερο τροπικό σιρόπι μαρακούγια, αρωματικό κεράσι, πικάντικο μπαχάρι και ζωηρά εσπεριδοειδή. Οι παιχνιδιάρικες φυσαλίδες του Perrier ανέβασαν τις εντάσεις στον ουρανίσκο ακόμα παραπάνω και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα, ένα ευχάριστο cocktail χωρίς αλκοόλ, αλλά γεμάτο πλούσιες και σύνθετες νότες που μένουν ως επίγευση και σε κάνουν να περνάς καλά.
Στο «Borsalino» ο Σταμάτης Σταματιάδης ακολούθησε πιστά τις οργανοληπτικές κατευθύνσεις της επιτροπής και χτύπησε στο σέικερ το απόλυτο customize cocktail. Βασικό στοιχείο της επιτυχημένης γεύσης, το Lipton Ice tea λεμόνι, που έκανε εξαιρετικό ντουέτο με το μέλι, το χρένο και το βασιλικό. H καλή οξύτητα του τσαγιού έδωσε έχτρα φρεσκάδα και όγκο στο no alcohol cocktail και ισορρόπησε με μαγικό τρόπο τη γλυκύτητα του μελιού. Αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει, ως εναλλακτικό aperitivo, και να φρεσκάρει αμέσως τον ουρανίσκο του. Το μυστικό είναι το Lipton να είναι παγωμένο και να ανακατευτεί καλά με το μέλι.