Το μπαρ του Στέφανου Ψυλλάκη, βγαλμένο αισθητικά από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, έχει ομολογουμένως την πιο εντυπωσιακή κάβα της Αθήνας. Κάποιος θα έλεγε ότι πρόκειται για έναν αυθεντικό ναό του ουίσκι, μιας και οι επιλογές ξεπερνάνε τις 800 ετικέτες και περιλαμβάνουν αποστάξεις των ’30s, ’40s και ’50s, καθώς και ουίσκι από αποστακτήρια που πλέον έχουν κλείσει. Ωστόσο δεν λείπουν από τα γεμάτα ράφια του εκατοντάδες φιάλες σε ρούμι, επίσης τεκίλα, τζιν, κονιάκ, αρμανιάκ, μέχρι και παλαιωμένα ελληνικά αποστάγματα. Στο «CV» θα κάνεις τις πιο ιδιαίτερες straight δοκιμές, δεν πρέπει όμως να φύγεις χωρίς να τσεκάρεις κάποιες από τις μείξεις που επιμελούνται κάποια από τα πιο σημαντικά ονόματα του χώρου, όπως ο Θοδωρής Αναγνώστου και ο Τεό Σπυρόπουλος.
Iδιοκτήτης: Στέφανος Ψυλλάκης, Κώστας Καραγιάννης, Στέφανος Ψυλλάκης
Head Bartender: Θοδωρής Αναγνώστου
Bartender: Θέμης Κοντοδήμας, Μάρκος Πρίφτης, Τεό Σπυρόπουλος, Γκούμας Θοδωρής, Μάρκος Πρίφτης , Όλγα Φίτσεκ
Χατζηγιάννη Μέξη 7, Χίλτον
2107231767
facebook.com/cvdistiller/
Οι χορηγοί των αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy 2017 συμμετείχαν ενεργά σε όλο το φετινό σαφάρι. Ειδικότερα το Perrier και το Lipton Ice tea, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των bar της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον καμβά για ευρηματικά tailor made cocktails, χωρίς αλκοόλ. Δοκιμάσαμε πολλές ωραίες εκδοχές, οι καλύτερες βραβεύτηκαν από το Perrier και τη Lipton.
Στο «Baba Au Rum», με φόντο τους φοίνικες και εισιτήριο το on the spot cocktail Tiki Soda, κάναμε ένα απολαυστικό εξωτικό ταξίδι. Το Perrier μπήκε σε ποτήρι highball και ανακατεύτηκε με το ιδιαίτερο τροπικό σιρόπι μαρακούγια, αρωματικό κεράσι, πικάντικο μπαχάρι και ζωηρά εσπεριδοειδή. Οι παιχνιδιάρικες φυσαλίδες του Perrier ανέβασαν τις εντάσεις στον ουρανίσκο ακόμα παραπάνω και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα, ένα ευχάριστο cocktail χωρίς αλκοόλ, αλλά γεμάτο πλούσιες και σύνθετες νότες που μένουν ως επίγευση και σε κάνουν να περνάς καλά.
Στο «Borsalino» ο Σταμάτης Σταματιάδης ακολούθησε πιστά τις οργανοληπτικές κατευθύνσεις της επιτροπής και χτύπησε στο σέικερ το απόλυτο customize cocktail. Βασικό στοιχείο της επιτυχημένης γεύσης, το Lipton Ice tea λεμόνι, που έκανε εξαιρετικό ντουέτο με το μέλι, το χρένο και το βασιλικό. H καλή οξύτητα του τσαγιού έδωσε έχτρα φρεσκάδα και όγκο στο no alcohol cocktail και ισορρόπησε με μαγικό τρόπο τη γλυκύτητα του μελιού. Αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει, ως εναλλακτικό aperitivo, και να φρεσκάρει αμέσως τον ουρανίσκο του. Το μυστικό είναι το Lipton να είναι παγωμένο και να ανακατευτεί καλά με το μέλι.