Ένα κοσμοπολίτικο all day spot με απίστευτη θέα στον Σαρωνικό, φωτεινό, ντυμένο με χαλαρή πολυτέλεια και αποικιακή αύρα, με φοβερά ’50s φωτιστικά και πανέμορφες καρέκλες peacock. Στο «Ark» o Θάνος Κριμπούρας έχει επιμεληθεί την cocktail list εμπνεόμενος από τα ποτά του κόσμου και δεν διστάζει να μιξάρει στο shaker μελάνι σουπιάς, σόδα από φύκια και τσάι Oolong ή κρόκο Κοζάνης για τους τολμηρούς ουρανίσκους, ενώ οι πιο κλασικοί θα εκτιμήσουν απόλυτα ένα άψογο homemade barrel aged Manhattan. Μαζί με τις προχωρημένες συνταγές του αξίζει να δοκιμάσετε τις εξίσου ψαγμένες γεύσεις του Γιάννη Μπαξεβάνη
Iδιοκτήτης: Γιάννης Παπαθεοχάρης, Γιάννης Παπαθεοχάρης , Διογένης Παπαθεοχάρης
Bar Manager: Γεράσιμος Παναγιωτάτος
Επιμέλεια λίστας: Θάνος Κριμπούρας
Bartender: Χριστίνα Φωκά, Όλγα Χλέτσου
Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
2108948882
www.ark-glyfada.gr
https://www.facebook.com/ark.glyfada
Οι χορηγοί των αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy 2017 συμμετείχαν ενεργά σε όλο το φετινό σαφάρι. Ειδικότερα το Perrier και το Lipton Ice tea, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των bar της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον καμβά για ευρηματικά tailor made cocktails, χωρίς αλκοόλ. Δοκιμάσαμε πολλές ωραίες εκδοχές, οι καλύτερες βραβεύτηκαν από το Perrier και τη Lipton.
Στο «Baba Au Rum», με φόντο τους φοίνικες και εισιτήριο το on the spot cocktail Tiki Soda, κάναμε ένα απολαυστικό εξωτικό ταξίδι. Το Perrier μπήκε σε ποτήρι highball και ανακατεύτηκε με το ιδιαίτερο τροπικό σιρόπι μαρακούγια, αρωματικό κεράσι, πικάντικο μπαχάρι και ζωηρά εσπεριδοειδή. Οι παιχνιδιάρικες φυσαλίδες του Perrier ανέβασαν τις εντάσεις στον ουρανίσκο ακόμα παραπάνω και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα, ένα ευχάριστο cocktail χωρίς αλκοόλ, αλλά γεμάτο πλούσιες και σύνθετες νότες που μένουν ως επίγευση και σε κάνουν να περνάς καλά.
Στο «Borsalino» ο Σταμάτης Σταματιάδης ακολούθησε πιστά τις οργανοληπτικές κατευθύνσεις της επιτροπής και χτύπησε στο σέικερ το απόλυτο customize cocktail. Βασικό στοιχείο της επιτυχημένης γεύσης, το Lipton Ice tea λεμόνι, που έκανε εξαιρετικό ντουέτο με το μέλι, το χρένο και το βασιλικό. H καλή οξύτητα του τσαγιού έδωσε έχτρα φρεσκάδα και όγκο στο no alcohol cocktail και ισορρόπησε με μαγικό τρόπο τη γλυκύτητα του μελιού. Αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει, ως εναλλακτικό aperitivo, και να φρεσκάρει αμέσως τον ουρανίσκο του. Το μυστικό είναι το Lipton να είναι παγωμένο και να ανακατευτεί καλά με το μέλι.