Η Μάρφη Μπαλή και οι συνεργάτες της μεταμόρφωσαν ένα μπακάλικο και ένα γανωματζίδικο στα Κάτω Πετράλωνα σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά μπαρ της πόλης, με τις πιο αρωματικές μείξεις. Η δράση μοιράζεται ανάμεσα στην πανέμορφη αυλή, που παραπέμπει σε παλιά Αθήνα του ’30, και στη μακρόστενη ξύλινη μπάρα. Όλο το βάρος έχει δοθεί στην cocktail collection, που προκύπτει μόνο από φρέσκα υλικά και αναδεικνύει τις καθαρές γεύσεις των spirits, χωρίς υπερβολές και περιττές φιοριτούρες.
Iδιοκτήτης: Μάρφη Μπαλή, Πέτρος Μανόχης, Ρένος Γραμμένος
Bartender: Αργύρης Βενιαμίν
Αλκμήνης 7, Κ. Πετράλωνα
2121055214
Iδιοκτήτης:
Θάνος Προυναρούς
Head Bartender:
Θάνος Προυναρούς
Bartender:
Ηλίας Στεργιόπουλος
,
Νίκος Γαρτζολάκης
,
Φαίδωνας Παπακωνσταντίνου
Αυτό το ζεστό και πολύχρωμο σαλονάκι των ’50s στην Κλειτίου ξεκίνησε να σερβίρει το 2009 κονσεπτικά cocktails και από τότε ...
Iδιοκτήτης:
Βασίλης Κυρίτσης
,
Γιώργος Καίσαρης
,
Θάνος Τσουνάκας
,
Λευτέρης Γεωργόπουλος
,
Νίκος Μπάκουλης
Head Bartender:
Βασίλης Κυρίτσης
,
Νίκος Μπάκουλης
Bartender:
Δημήτρης Νταφόπουλος
,
Κυριακή Φουντουκίδου
,
Κωνσταντίνος Μαρμαράς
Το μπαρ των Νίκου Μπάκουλη, Βασίλη Κυρίτση, Λευτέρη Γεωργόπουλου, Θάνου Τσουνάκα και Γιώργου Καίσαρη έχει έντονο ευρωπαϊκό ...
Iδιοκτήτης:
Στέφανος Ψυλλάκης
Head Bartender:
Θοδωρής Αναγνώστου
Bartender:
Θέμης Κοντοδήμας
,
Μάρκος Πρίφτης
,
Τεό Σπυρόπουλος
Το μπαρ του Στέφανου Ψυλλάκη, βγαλμένο αισθητικά από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, έχει ομολογουμένως την πιο εντυπωσιακή ...
Iδιοκτήτης:
Δημήτρης Κιάκος
,
Χριστίνα Μοάτσου
Head Bartender:
Δημήτρης Κιάκος
Bartender:
Ναταλία Λιβιτσάνου
Στα λίγα τετραγωνικά του «Gin Joint» στην Πλατεία Καρύτση χωράει όλη η μαγεία του spirit που έχει ως βάση τον άρκευθο. Ιδιαίτερες ...
Iδιοκτήτης:
Ελευθέριος Κούρτης
,
Νίκος Χατζηανδρέας
Head Bartender:
Αλέξανδρος Σουρμπάτης
Bartender:
Ευθύμης Ανεμούδης
Το κομψό μπαρ της Αριστοτέλους έχει μια ευφάνταστη συλλογή από σπάνιες ετικέτες που αξίζουν αρκετές αναγνώσεις και δοκιμές. ...
Iδιοκτήτης:
Γιάννης Κέδες
Bartender:
Ανδρέας Γιαπράκος
,
Θοδωρής Μανώλας
Ο Γιάννης Κέδες στο λιλιπούτειο «Vogatsikou 3» της συμπρωτεύουσας μας ταξιδεύει στα καλύτερα μπαρ της Ευρώπης. Στον κατάλογό ...
Iδιοκτήτης:
Γιάννης Γεωργίου
,
Γιώργος Αρκούδας
,
Δημοσθένης Γεωργίου
Head Bartender:
Κων/νος Βασιλακόπουλος
Bartender:
Δημήτρης Βαρθαλιτης
Το «9 Βήτα Home Bar» είναι παρεΐστικο και σερβίρει ευφάνταστες μείξεις διά… shaker Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου υπό τους ...
Iδιοκτήτης:
Αλέξανδρος Αποστολόπουλος
,
Χρήστος Αποστολόπουλος
Head Bartender:
Θοδωρής Πύριλλος
Ο head bartender του και η απαράμιλλη θέα κάνουν το «A For Athens» βασικό προορισμό για ποτό. Ο Θοδωρής Πύριλλος δεν εφησυχάζει ...
Bartender:
Στέφανος Βαλκανιώτης
Αυτό το μπαρ είναι μια κατηγορία από μόνο του. Το «Alexander’s» της «Μεγάλης Βρεταννίας» δεν επαναπαύεται στη φήμη και την ...
Iδιοκτήτης:
Γιάννης Παπαθεοχάρης
Επιμέλεια λίστας:
Θάνος Κριμπούρας
Bartender:
Χριστίνα Φωκά
Ένα κοσμοπολίτικο all day spot με απίστευτη θέα στον Σαρωνικό, φωτεινό, ντυμένο με χαλαρή πολυτέλεια και αποικιακή αύρα, ...
Iδιοκτήτης:
Βαγγέλης Γερασίμου
,
Κώστας Σκουληκαράκης
,
Φώτης Σεργουλόπουλος
Επιμέλεια λίστας:
Δημήτρης Κιάκος
Bartender:
Σπήλιος Χριστόφαλος
Αυτό το μαγαζί είναι ο παράδεισος του design, ένα πανέμορφο κολάζ από ιδιαίτερα αντικείμενα-αντίκες που δημιουργεί ένα από ...
Iδιοκτήτης:
Δημήτρης Τσάλας
,
Μιχαήλ Γκίκας
,
Νικόλας Τσαγκρίδης
Head Bartender:
Θάνος Τσεκούρας
Bartender:
Θάνος Τσεκούρας
Εδώ γινόταν σε άλλες εποχές η καταμέτρηση των χρημάτων της Γενικής Τράπεζας. Και η διακόσμηση του μπαρ φτιάχνει ένα σκηνικό ...
Iδιοκτήτης:
Mario Basso
,
Έρρικα Πολυχρονίου
,
Μάνος Ευσταθιάδης
,
Παναγιώτης Κούρος
Head Bartender:
Mario Basso
Είμαστε στο κέντρο, στην άκρη μιας υπέροχης στοάς, σε ένα μπαρ με ρετρό ατμόσφαιρα, όπου ο Mario Basso φυλάει μια συλλογή ...
Iδιοκτήτης:
Άρης Βασιλόπουλος
,
Γιάννης Κοροβέσης
,
Νίκος Τσαμπρός
Head Bartender:
Σταμάτης Σταματιάδης
Bartender:
Βαγγέλης Γρηγορόπουλος
,
Δημήτρης Πολίτης
,
Πάνος Πλεμμένος
Άνοιξε ανάμεσα σε επιτυχημένα μπαρ και κατάφερε να ξεχωρίσει. Ο Γιάννης Κοροβέσης και οι συνεργάτες του δημιούργησαν στην ...
Iδιοκτήτης:
Αχιλλέας Πλακίδας
,
Ελίνα Ζλατίνη
,
Μάριος Ζλατίνης
,
Σωτήρης Πέτρου
Bartender:
Βαγγέλης Σιγκρίδης
,
Γαβριήλ Κάσσος
,
Σάκης Γιαρτιμίδης
Ο «Γορίλας» των Αχιλλέα Πλακίδα, Σωτήρη Πέτρου, Μάριου και Ελίνας Ζλατίνη ήταν η φετινή δυνατή άφιξη στα Λαδάδικα. Με pop ...
Iδιοκτήτης:
Γιάννης Μπακόπουλος
,
Λευτέρης Μπακόπουλος
,
Μαριλένα Σπανουδάκη
Head Bartender:
Νίκος Θωμάς
Στο «Dalliance House» της Μαριλένας Σπανουδάκη και των Γιάννη και Λευτέρη Μπακόπουλου η δυνατή μπάρα παίζει πρωταγωνιστικό ...
Iδιοκτήτης:
Γεώργιος Γιαννιώδης
Head Bartender:
Δημήτρης Παπαϊωάννου
Μια πανέμορφη μονοκατοικία του ’30 έκανε ολικό lifting, ανανέωσε την αυλή με φυτά και λουλούδια, πρόσθεσε χρώματα και στο ...
Iδιοκτήτης:
Άρης Κουτρούμπας
,
Γιώργος Αλεξόπουλος
,
Θάνος Πετμεζάς
,
Θεοδόσης Αλεξόπουλος
,
Σπύρος Κερκύρας
Head Bartender:
Σπύρος Κερκύρας
Bartender:
Βαγγέλης Δήμου
,
Λυκούργος Χριστοθανόπουλος
Ο καταπράσινος κήπος, η μεγάλη και απαστράπτουσα μπάρα, η ενημερωμένη κάβα, ο αξιόλογος bartender Λυκούργος Χριστοθανόπουλος ...
Iδιοκτήτης:
Γιάννης Γεωργιάδης
Head Bartender:
Διονύσης Πολάτος
Στο λιλιπούτειο street bar απολαμβάνεις φευγάτα exotic cocktails συνοδεία swing και funky μουσικής. Υπεύθυνος για τις μείξεις ...
Iδιοκτήτης:
Άκης Συμεωνίδης
Head Bartender:
Μιχάλης Χατζηγιάγκος
Bartender:
Γιώργος Σιμούδης
Αυτό το μπαρ θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται σε κάποια πόλη της Ευρώπης. Ο Άκης Συμεωνίδης δημιούργησε κάτι μεταξύ αυθεντικού ...
Iδιοκτήτης:
Κωνσταντίνος Μαμάκος
Head Bartender:
Αλέξης Κοντίνης
Bartender:
Μιχάλης Μπικούλης
Πολύχρωμο, νεανικό και χαρούμενο, ένα στέκι για cocktails που σε ταξιδεύουν υπό το άγρυπνο βλέμμα του John Coltrane. Η αρτίστικη, ...
Iδιοκτήτης:
Άρης Χατζηαντωνίου
,
Θοδωρής Κουτσόβουλος
Head Bartender:
Άρης Χατζηαντωνίου
Bartender:
Παναγιώτης Βουδούρης
,
Πέτρος Κατσίρης
,
Χρήστος Πατέρας
Ήθελαν να κάνουν κάτι διαφορετικό και το κατάφεραν με το παραπάνω. Στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του «Momix», το κοινό δείχνει ...
Iδιοκτήτης:
Νέλλη Μποφίλιου
,
Πέτρος Ζήσου
Head Bartender:
Σίμος Ταγαράς
Το χαρούμενο μπαρ του Πέτρου Ζήσου και της Νέλλη Μποφίλου στην Πλατεία Αυδή είναι σταθερή αξία και αγαπημένο στέκι πολλών ...
Iδιοκτήτης:
Γιάννης Μπακόπουλος
,
Ιάκωβος Αποστολάτος
,
Λευτέρης Μπακόπουλος
,
Χάρης Δάρρας
Head Bartender:
Γιάννης Αλεξόπουλος
Bartender:
Ιάσονας Παπαδόπουλος
,
Ιούλιος Κατσαούνης
,
Τάσος Σουνδιάς
Έπειτα από έντεκα χρόνια εξαιρετικής πορείας στο χώρο, ο Χάρης Δάρρας δημιούργησε μαζί με τους Λευτέρη και Γιάννη Μπακόπουλο ...
Iδιοκτήτης:
Γιάννης Μωράκης
,
Γιώργος Μελισσάρης
Επιμέλεια λίστας:
Σπύρος Κερκύρας
Head Bartender:
Μαίρη Ταλαιπώρου
Το μπαρ σε πρώτο πλάνο, απόλυτα συμβατό με το ντεκόρ, το φουλ του ξύλου, τον μπλε εσωτερικό κήπο, τις πολύχρωμες λεπτομέρειες ...
Iδιοκτήτης:
Γιώργος Καίσαρης
,
Θάνος Τσουνάκας
,
Λευτέρης Γεωργόπουλος
,
Μανώλης Λυκιαρδόπουλος
Head Bartender:
Μανώλης Λυκιαρδόπουλος
Bartender:
Steve Ajulo
,
Αλέξανδρος Στεπτσένκο
,
Λευτέρης Δημητρακόπουλος
Η πρώτη vermuteria της Ελλάδας έχει ιταλική φινέτσα, μια αξιοζήλευτη συλλογή βερμούτ και μια άψογα ενορχηστρωμένη ομάδα ...
Iδιοκτήτης:
Απόστολος Μπορσοβάνας
,
Κωνσταντίνος Μπρατσιάκος
,
Παναγιώτης Καναβέτας
,
Πάνος Δεμοίρος
Head Bartender:
Παναγιώτης Καναβέτας
Bartender:
Κωνσταντίνος Ζησόπουλος
,
Χρήστος Σολωμός
Το «Old Dog» στον πεζόδρομο της Σαρδέων έβαλε τη Νέα Φιλαδέλφεια στο χάρτη της αθηναϊκής bartending σκηνής. Ο χώρος είναι ...
Iδιοκτήτης:
Γιάννης Μωραϊτης
,
Γιάννης Μωράκης
,
Μανώλης Πλατής
Επιμέλεια λίστας:
Σπύρος Κερκύρας
Bartender:
Κωνσταντίνος Αμανατίδης
Ήδη από την είσοδο νιώθεις τον αισθησιασμό της Άπω Ανατολής να σε τυλίγει. Το ξύλο, το μπαμπού, το μάρμαρο και το μετάξι ...
Iδιοκτήτης:
Σπύρος Αναγνώστου
,
Τριανταφυλλιά Κορόλογου
,
Αρμελίνα Αντωναροπούλου
Head Bartender:
Σπύρος Αναγνώστου
Bartender:
Alper Deli
Το theatrale σκηνικό και η ζεστασιά της παραμυθένιας διακόσμησης είναι το ένα στοιχείο που κάνει το «7 Jokers» κλασικό στέκι ...
Iδιοκτήτης:
Γιάννης Σαμαράς
,
Στέφανος Δραγανιδάκης
Bartender:
Γιάννης Σαμαράς
,
Στέφανος Δραγανιδάκης
Σε μια ιστορική στοά στο κέντρο, δυο σημαντικά ονόματα του bartending παρουσιάζουν μια συλλογή signature cocktails με υψηλές ...
Iδιοκτήτης:
Γιώργος Καίσαρης
,
Θάνος Τσουνάκας
,
Λευτέρης Γεωργόπουλος
Head Bartender:
Λορέτα Τόσκα
Bartender:
Βαγγέλης Ζάχος
,
Γιώργος Δραγάζης
,
Δημήτρης Καραγκιοζόπουλος
,
Ευάγγελος Θανάσης
Casual, όμορφο και πάντα γεμάτο, έχει δώσει το στίγμα του σε μια περιοχή με πολλές επιλογές εξόδου για ποτό. Η λαμπρή πορεία ...
Iδιοκτήτης:
Μάρφη Μπαλή
,
Πέτρος Μανόχης
,
Ρένος Γραμμένος
Bartender:
Αργύρης Βενιαμίν
Η Μάρφη Μπαλή και οι συνεργάτες της μεταμόρφωσαν ένα μπακάλικο και ένα γανωματζίδικο στα Κάτω Πετράλωνα σε ένα από τα πιο ...
Iδιοκτήτης:
Αλέξανδρος Κυριακόπουλος
Head Bartender:
Αγγελος Τριανταφυλλόπουλος
,
Σπύρος Τσοπελάκος
Καθημερινή απόδραση στο χώρο και στο χρόνο, σε εξωτικό colonial σκηνικό με swing και boogaloo μουσικό background και ένα ...
Ατελείωτος κατάλογος αποσταγμάτων. Η εμπειρία ξεκινάει από το ξεφύλλισμα της λίστας, που μοιάζει με μικρή εγκυκλοπαίδεια του αλκοόλ. Με περισσότερες από 750 ετικέτες ουίσκι, ανάμεσά τους πολλά διαμαντάκια και φιάλες που δεν κυκλοφορούν πουθενά αλλού, δεν ξέρεις από πού ν’ αρχίσεις τη δοκιμή! Focus σε δυσεύρετες ετικέτες, σπάνιες εμφιαλώσεις, αριθμημένες φιάλες και αποκλειστικές δουλειές που έχουν κάνει σημαντικοί master blenders του ουίσκι, από τις δεκαετίες ’40, ’50, ’60 και ’70. Και συνεχίζουμε… Μετράμε εκατοντάδες διαφορετικές προτάσεις σε τζιν, ρούμι και τεκίλα και ανακαλύπτουμε δυσεύρετες επιλογές σε brandy και κονιάκ. Στο «CV Distiller» νιώθεις ότι είσαι στο ναό των αποσταγμάτων!
Ταξιδεύουμε στις ρίζες της ελληνικής φιλοξενίας με έμπνευση τα ομηρικά έπη. Τα cocktails έχουν συμβολισμούς, αλληγορίες και υλικά από τις περιοχές που πέρασε ο Οδυσσέας. Ένα συγκλονιστικό Stormy Martini παραπέμπει στον Ποσειδώνα και μπερδεύει αρωματικά τα φύκια της Μεσογείου με το κρίταμο. Μια συναρπαστική εκδοχή της Pina Colada, ονόματι Amnisia γαρνίρεται με λωτό και η Καλυψώ σερβίρεται με λουλούδια. Ο νέος κατάλογος που υπογράφει ο Θοδωρής Πύριλλος είναι συγκλονιστικός. Σε κάθε μείξη παντρεύει την παράδοση με τη γνώση, και το αποτέλεσμα είναι απρόσμενα μοντέρνο. Δεν θέλεις να φτάσεις στην Ιθάκη, θέλεις να είναι μακρύ το γευστικό ταξίδι.
Πώς θα σας φαινόταν, αντί να πιείτε ένα cocktail, να το φάτε; Τι θα λέγατε για ένα Pornstar Martini σε μορφή macaron; Το «Momix» μας σερβίρει σφαίρες, ζελέ, παγωτά, που μόλις σκάνε στον ουρανίσκο βγάζουν γνώριμες νότες ποτών. Το πρώτο molecular bar χρησιμοποιεί υψηλές τεχνικές (σφαιροποίηση, αφυδάτωση, χρήση αζώτου κ.ά.) στο οργανωμένο εργαστήρι του και μας προσκαλεί σε ένα διαφορετικό παιχνίδι απόλαυσης, στο οποίο ζευγαρώνουν η φαντασία με την πρόκληση του ουρανίσκου. Ένας εντυπωσιακός κύβος, ή αλλιώς το πρωτότυπο μενού, σε βάζει στον κόσμο των βρώσιμων cocktails. Το αποτέλεσμα είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
Μία από τις τάσεις που αγκάλιασε το κοινό ακόμη περισσότερο φέτος είναι αυτή του matching κοκτέιλ και πιάτων. Οι mixologists διεύρυναν τη συνεργασία τους με τους σεφ και αναβάθμισαν το τερέν των αρωματικών και γευστικών ζευγαριών. Μια τέτοια περίπτωση εξέλιξης bar-restaurant είναι το πανέμορφο «Artisanal» στην Κηφισιά. Η σφραγίδα του expert Δημήτρη Κιάκου στο ευφάνταστο κοκτέιλ μενού και τα πιάτα του Δημήτρη Δημητριάδη, με πολλές γευστικές εκπλήξεις στο νέο μενού, κάνουν την εμπειρία του food and drink pairing μοναδική.
Όταν η κουλτούρα του bartending ήταν στα σπάργανα στην Αθήνα, ένα ευρωπαϊκού τύπου ατμοσφαιρικό μπαρ ξεκίνησε να εφαρμόζει πρωτόγνωρες τεχνικές mixology και bartending. Ο Χρήστος Χουσέας, δημιουργός του «42 Bar.Athens», έχει εμπνεύσει πολλούς από τότε και δεν έχει σταματήσει να εκπαιδεύει νέους ανθρώπους στο χώρο. Αρκετοί από τους τωρινούς σημαντικούς bartenders πέρασαν από την μπάρα του «42». Ο Χρήστος καθιέρωσε τη συχνά εναλλασσόμενη λίστα, έφερε εντυπωσιακούς πάγους για να διατηρούνται τα εξαιρετικά old fashioned cocktails κι εγκαινίασε τα μενού με concept-ιστορίες, όπως ο κατάλογος που διέτρεχε την εξέλιξη της σχέσης ενός ζευγαριού.
Εμείς δώσαμε ένα προϊόν βάσης (Bushmills, Perrier, Lipton, Mdry, 9 Κτήμα Μουσών) και τις επιθυμητές γευστικές κατευθύνσεις. Και η Μάρφη Μπαλή του «Upupa Epops» μαζί με το δυνατό team της μπάρας δημιούργησαν on the spot εξαιρετικά πρωτότυπα tailor made cocktails, με ιδανική ενσωμάτωση του προϊόντος και το γευστικό concept που ζητήθηκε. Με βάση το whisky ετοίμασαν το Bushmills Hour, ένα πρωτότυπο ποτό με γοητευτικά αρώματα εσπεριδοειδών, ούζου και μπισκότου. Στην πρόκληση της μαστίχας απάντησαν με ένα ανατρεπτικό μεσογειακό Negroni και στην ενότητα των μη αλκοολούχων μείξεων συνδύασαν το Perrier με αρμπαρόριζα και πετιμέζι.
Στην ίδια πρόκληση ξεχώρισε η ετοιμότητα του Γιάννη Κέδε στο «Vogatsikou 3» της Θεσσαλονίκης. Του βάλαμε δύσκολα και εκείνος έφερε εις πέρας περίτεχνους συνδυασμούς. Στην περίπτωση του whisky έφτιαξε ένα ραφινάτο ποτό, ενώνοντας τη βοτανικότητα του «Bushmills» με τις νότες καφέ. Στην κατηγορία Aperitivo έπαιξε έξυπνα με κρασί, ενισχύοντας με την προσθήκη μπαχαρικών τις φυτικές του νύξεις, και στο τελευταίο δύσκολο challenge του μη αλκοολούχου cocktail έδωσε ρεσιτάλ με έμπνευση το Lipton Ice tea. To εξαιρετικό mocktail φλέρταρε με έντονα αρώματα φρούτων και ενδιαφέρουσα αίσθηση ελληνικότητας, σφραγίζοντας τη refreshing επίδραση του ice tea λεμόνι.
Οι χορηγοί των Αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy 2017 συμμετείχαν ενεργά σε όλο το φετινό σαφάρι. Ειδικότερα το Perrier και το Lipton Ice tea, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των bar της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αποτέλεσαν τον καμβά για ευρηματικά tailor made cocktails, χωρίς αλκοόλ. Δοκιμάσαμε πολλές ωραίες εκδοχές, οι καλύτερες βραβεύτηκαν από το Perrier και τη Lipton.
Στο «Baba Au Rum», με φόντο τους φοίνικες και εισιτήριο το on the spot cocktail Tiki Soda, κάναμε ένα απολαυστικό εξωτικό ταξίδι. Το Perrier μπήκε σε ποτήρι highball και ανακατεύτηκε με το ιδιαίτερο τροπικό σιρόπι μαρακούγια, αρωματικό κεράσι, πικάντικο μπαχάρι και ζωηρά εσπεριδοειδή. Οι παιχνιδιάρικες φυσαλίδες του Perrier ανέβασαν τις εντάσεις στον ουρανίσκο ακόμα παραπάνω και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα, ένα ευχάριστο cocktail χωρίς αλκοόλ, αλλά γεμάτο πλούσιες και σύνθετες νότες που μένουν ως επίγευση και σε κάνουν να περνάς καλά.
Στο «Borsalino» ο Σταμάτης Σταματιάδης ακολούθησε πιστά τις οργανοληπτικές κατευθύνσεις της επιτροπής και χτύπησε στο σέικερ το απόλυτο customize cocktail. Βασικό στοιχείο της επιτυχημένης γεύσης, το Lipton Ice tea λεμόνι, που έκανε εξαιρετικό ντουέτο με το μέλι, το χρένο και το βασιλικό. H καλή οξύτητα του τσαγιού έδωσε έχτρα φρεσκάδα και όγκο στο no alcohol cocktail και ισορρόπησε με μαγικό τρόπο τη γλυκύτητα του μελιού. Αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει, ως εναλλακτικό aperitivo, και να φρεσκάρει αμέσως τον ουρανίσκο του. Το μυστικό είναι το Lipton να είναι παγωμένο και να ανακατευτεί καλά με το μέλι.