× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2015

A for Athens

Ταξίδι στην ιστορία των cocktails με φόντο την Ακρόπολη

Σερβίρει με το πλεονέκτημα της αμφιθεατρικής θέας στην Ακρόπολη, από νωρίς, επιλεγμένους καφέδες, φρέσκους χυμούς, homemade ροφήματα και το βράδυ ανεβάζει στροφές στη μπάρα με cocktails, που έχουν ταυτότητα. Επικεφαλής είναι ο ταλαντούχος Θοδωρής Πυρίλλος και με την ομάδα του συντονίζουν ένα πρωτοποριακό cocktail menu - με κεντρική ιδέα την τολμηρή βουτιά στο χωροχρόνο των cocktails- που δεν εξαντλείται με μια μόνο επίσκεψη. Πρώτη στάση στον πολυσυλλεκτικό κατάλογο “Time Machine” είναι η Νέα Υόρκη, λίγο πριν την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης, την εποχή των julep, punch και daisies. Τσεκάρετε τη ραφιναρισμένη εκδοχή τους, με το Gin Daisy, εμπλουτισμένο με ουίσκι, το One Mint Julep ενισχυμένο εκτός των άλλων με Lillet και το Horchata Punch, που ντουετάρει το ρούμι με το Metaxa.

Επόμενος προορισμός είναι το retro chic Λονδίνο, δοσμένο με ευρηματικές συνταγές, για παράδειγμα το νικητήριο cocktail του Πυρίλλου στο διαγωνισμό του Chivas, Old Pal Named Bobby, που συνοδεύεται με σφηνάκι Campari αρωματισμένο με άνθη πορτοκαλιάς και αποξηραμένες φράουλες και το Chamomile Daiquiri του Αλέξανδρου Πρεβίστα, που σερβίρεται σε φλιτζάνι τσαγιού. Πετάμε για Σιγκαπούρη, στην avant garde περίοδο και, εννοείται, δοκιμάζουμε τις φρεσκαρισμένες εκδοχές του Zombie και του Blue Kamikaze. Τελευταία στάση είναι η Αθήνα, με high μιξαρίσματα που έχουν βάση τη μαστίχα, τα ελληνικά αφρώδη και το τσίπουρο. Δοκιμάστε το  Grocer’s Flip, με Chivas 18y, σπιτικό σιρόπι τραχανά, γλυκό κρασί Σάμου Vin Doux, αβγό ορτυκιού, αστεροειδή γλυκάνισο, βανίλια, κανέλα και τόνκα. 

Μάθε τα πάντα για τον νέο θεσμό της πόλης στο www.athinoramabarawards.gr

A FOR ATHENS

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι
Τηλ. 2103244244

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019