× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2015

48 Urban Garden

Κοκτέιλ και γεύσεις σε vintage σκηνικό

Από το όνομά του, υποθέτεις ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο concept. Αυτό, τελικά, αντιλαμβάνεσαι, όταν βρεθείς στο 48 Urban Garden. Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, στην Αρματολών & Κλεφτών -που για χρόνια στέγαζε το 48 the restaurant του Χριστόφορου Πέσκια-, έχει ντυθεί διαφορετικά και το σκηνικό παραπέμπει χαλαρά σε καντίνα.
Μπαίνοντας, μπορείς να περιηγηθείς στη γκαλερί και έπειτα να προχωρήσεις στην κύρια αίθουσα του εστιατορίου για να ζητήσεις το τραπέζι σου. Εκεί, προβάλει επιβλητικά μια vintage μεταλλική καντίνα (παλιό airstream) και μέσα βλέπεις τη μπριγάδα του chef να ετοιμάζει τα πιάτα. Ψηλοτάβανες οροφές και υπερμεγέθεις τζαμαρίες μπορεί να σε κάνουν να χαζέψεις για κάποια δευτερόλεπτα και έπειτα να βγεις προς τον κήπο, που έχει ντυθεί με deck ξύλα. Στο κέντρο, ξεχωρίζει ένα μικρό μποστανάκι, που προμηθεύει την κουζίνα και το bar με τα μυρωδικά του.
Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι πριν καθήσεις στο τραπέζι σου, θα θελήσεις να πιείς ενα γρήγορο cocktail απεριτίφ, από τον mixologist Σπύρο Δάβιο. Ωραίες funk, soul και jazz μελωδίες σε οδηγούν στη μεγάλη γωνιακή μπάρα, που συνήθως είναι γεμάτη και προσφέρεται σαν ευκαιρία για δικτύωση με καινούργιο κόσμο.
Οι δημιουργοί του concept  είναι η Ιλεάνα Τούντα και ο Γιώργος Βαρβαρίτης, άρα τίποτα δεν έχει προκύψει τυχαία. Ο chef Στέφανος Στεφανίδης και η ομάδα του ετοιμάζουν  multi ethnic γεύσεις σε street food εμφάνιση, οι οποίες αλλάζουν σχεδόν ανά εβδομάδα. Μπορείς να επιλέξεις από burger tortilla ή καβουρδισμένο tuna tataki, μέχρι μια πειραγμένα κλασσική picanha με γλυκοπατάτα. Συγχρόνως, μπορείς να απολαύσεις κάποιο από τα signature cocktails, όπως μια φοβερή Salina Margarita με μουσκοβάτο κανέλας και ginger ale ή ένα γευστικότατο Chocolate Fashioned, μια έξυπνη παραλλαγή του Old fashioned με υφές σοκολάτας. Βέβαια,  ένα από τα ιδιαίτερα προσεγμένα κλασικά cocktails του Σπύρου, όπως ένα Manhattan ή μια πιο εξωτική Margarita, είναι πάντα μια καλή αφορμή για να επιστρέψεις στη μπάρα και να συνεχίσεις τη βραδιά.
Είτε κάποια Κυριακή, για να χαρείς το brunch του 48 Urban Garden είτε αν είστε βραδάκι στην περιοχή, αξίζει να επιλέξετε αυτή την «αστική» όαση για μια χαλαρή έξοδο, street γεύσεις και προσιτές τιμές.


 

48 URBAN GARDEN

Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι
Τηλ. 2130281866

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019