× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2016

Νοel the holiday bar

Κάθε μέρα γιορτή στη στοά Κουρτάκη

Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι το Νoel, σαν χώρος, έδωσε μια άλλη κλάση στην αθηναϊκή bar σκηνή. Decor που μπλέκει κλασικά στυλ αριστοτεχνικά και δημιουργεί ένα exclusive, πολυτελές όσο και comfort, αυθεντικό αλλά και φρέσκο. Έπιπλα, χρώματα, φωτισμοί, τα υπέροχα κεραμικά πλακάκια στο ονειρικό blue room, όλα μαζί συνθέτουν ένα σκηνικό που σου φτιάχνει τη διάθεση και σε παρασύρει να περάσεις καλά. Η έξυπνη εκμετάλλευση της στοάς Κουρτάκη, που ενώνει το πιο mainstream μπαρ με το λουσάτο blue room, δημιουργεί ένα μοναδικό σύνολο χώρων. Σ' αυτό το περιβάλλον, έρχεσαι να απολαύσεις εξαιρετικούς καφέδες από barista, κυριακάτικο brunch, all day τσιμπολογήματα έως κανονικό φαγητό και, φυσικά, αλκοόλ και κοκτέιλς.
Η ομάδα των bartenders, με head τον Γιώργο Μεγαλοκονόμο, έχει δημιουργήσει μια σειρά από καλοφτιαγμένα  κοκτέιλς, που υποστηρίζεται από μια πολύ καλή λίστα αλκοόλ.


Φρεσκάδα και ιδιαίτερη παλέτα βοτανικών γεύσεων δένει με νότες μαστίχας και λιαστής ντομάτας στο πλούσιο Heaven Can Wait, ενώ στο πικάντικο Dr Stein, με tequila blanco και φυσαλίδες από 3 Cents grapefruit soda, μας άρεσαν τα σύνθετα αρώματα με τονισμένες νότες πιπεριάς Φλωρίνης. Από τα Bloody Mary series ξεχωρίσαμε την πλούσια και πικάντικη Michelada, με γοητευτικά καπνιστά αρώματα από το Mezcal, ωραία αίσθηση ντομάτας και καλή ενσωμάτωση μπίρας lager. Μεταφερθήκαμε για καφέ στη Via Condotti με το ομώνυμο julep, με δυνατή αίσθηση καφέ και bourbon, νότες από λικέρ μπανάνας και πολύ ταιριαστή τριμμένη tonka. Το Butler Knows, από τα low alcohol, συνδυάζει βοτανικές νότες από gin και Green Chartreuse με λικέρ Elderflower, Cocchi americano και extra φρεσκάδα από το 3 Cents lemon tonic.


Αρκετά κοκτέιλς δένουν όμορφα με πιάτα από το μενού. Εδώ, μπορείτε ν' αρχίσετε μ' ένα ορεκτικό vitello tonnato με carpaccio τόνου, να δοκιμάσετε ενδιαφέρουσα πίτσα, νόστιμο, ζουμερό burger με τραγανές πατάτες, ενώ θα βρείτε και αρκετές επιλογές σε ζυμαρικά. 


Ομάδα bartenders: Γιώργος Μεγαλοκονόμος, Γιάννης Ντούκας, Φίλιππος Τασούλας, Πάνος Μιχαηλίδης, Θάνος Ελμάζης, Νίκος Τριανταφύλλου, Παναγιώτης Αγγέλου, Χάρης Σωτηρόπουλος.

NOEL

Κολοκοτρώνη 59Β, Κέντρο
Τηλ. 2112159534

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019