× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2015

BookAli

Εύκολο και ελκυστικό after office point

Κάθε φορά βρίσκουμε έναν επιπλέον καλό λόγο, για να  επισκεφτούμε ξανά το BookAli. Πολύ κοντά στη στάση του μετρό "Χολαργός", γίνεται ένα εύκολο και ελκυστικό after office point. H ταυτότητά του αναφέρει all day και την υποστηρίζει. Είναι χαλαρό, βγάζει μια ανεπιτήδευτη ζεστασιά και γενικά… σου κάνει κλικ. Μάλλον έχει αυτό το "κάτι", που ισορροπεί την απλότητα με το γούστο. Έχει χρώμα, έχει ψαγμένα στοιχεία, έχει και δυνατή μπάρα, που συντονίζει ο μαέστρος των shakers Σπύρος Κερκύρας. Συγκεντρώνοντας όλα αυτά, δεν είναι τυχαίο, που η πρόσφατη σχετικά εμφάνισή του, ενίσχυσε καθοριστικά την ανερχόμενη πιάτσα του Χολαργού.  


Σου κάνει να πας από νωρίς, για έναν επιλεγμένο καφέ ή αργότερα, για ένα low alcohol μιξ, αλλά και για να ξενυχτήσεις στη μπάρα, τσεκάροντας τα house cocktails. Μιλώντας για τις signature προτάσεις, η λίστα συγκεντρώνει περίπου δώδεκα, με καλή κατανομή σε όλα τα βασικά ποτά. Ρίχνεις μια ματιά και βρίσκεις επιλογές με ρούμι, βότκα, gin, τεκίλα, κάθε φορά να παντρεύονται με σπιτικά υλικά ή να φλερτάρουν με ιδιαίτερες infusion καταστάσεις. Για να μην μείνετε με την περιέργεια, δοκιμάστε το Curius, που προκαλεί τροπικά vibes.


Για τους funs του Walking Dead, το ομώνυμο cocktail είναι μια εξαιρετική διασκευή του Zombie, με δυνατό blend ρουμιών και απρόσμενα αρώματα κανέλας και πικραμύγδαλου. Μην φύγετε χωρίς το Amba Beauty, με γνήσιο London Dry Gin, όπως το Beefeater, ginger και χυμό στημένου μήλου. Τώρα, αν ψήνεστε για κάτι πιο κλασικό, το δικό τους Manhattan είναι εμπειρία, καθώς παντρεύει rye με bourbon και μια παρέα ιταλικών βερμούτ, με  αποτέλεσμα σύνθετα αρώματα καφέ, σοκολάτας, εσπεριδοειδών, κερασιού και πορτοκαλιού. Στα συν, σημειώστε και τα νόστιμα τσιμπήματα, που θα κάνουν καλά ζευγάρια με τα μιξαρίσματα. Ιδιαίτερα την πίτσα,  που παίζει σε ιταλικό ταμπλό.

BOOKALI

Μεσογείων 236, Χολαργός
Τηλ. 2106510676

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019