× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2015

Su Casa

Cocktails και πιάτα σε ίσες αποστάσεις σε γοητευτικό χώρο

Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση, καθώς διαβαίνεις το κατώφλι του Su Casa, είναι ο εξωτερικός χώρος, που θυμίζει μια όαση, με το πράσινο να περιβάλλει έναν χώρο που παραπέμπει σε χειμερινό κήπο. Χρειάζεται να συνηθίσεις την αρχική εικόνα, για να σκεφθείς το τριώροφο νεοκλασικό σε πιο χειμωνιάτικους τόνους, με ξύλινα πατώματα, επιβλητικά τραπέζια και μια ενδιαφέρουσα διακόσμηση με κυρίαρχο στοιχείο παλιά μηχανήματα αναπαραγωγής ήχου και εικόνας.


Το Su Casa είναι δισυπόστατο. Από τη μια μεριά είναι ένα κοκτέιλ bar απαιτήσεων και από την άλλη ένα μοντέρνο εστιατόριο, με προτάσεις που παραπέμπουν στον διεθνή χώρο, χωρίς να λείπουν και οι πινελιές ελληνικότητας. Το πόσο επιτυχημένη είναι η σύλληψη και η εφαρμογή της ιδέας από τον ταλαντούχο (φαίνεται από το αποτέλεσμα) αρχιτέκτονα Γιώργο Πολυδώρου, αποδεικνύεται και από τον κόσμο που γεμίζει το μαγαζί.


Αν έπρεπε να επιλέξω κάτι από τα δύο πρόσωπα του μαγαζιού, για την πρώτη μεν όψη του νομίσματος, θα σας πρότεινα ένα πολύ καλό Rosemary mule. Ο επιτυχημένος συνδυασμός της κίτρινης Olmeca με σιρόπι αγαύης, δαμάσκηνο, λικέρ πορτοκάλι και lime δίνει ένα αρμονικό αποτέλεσμα με εξαίρετη ισορροπία ανάμεσα στη γλυκύτητα, τη φυτικότητα και το lime. Σε ότι αφορά τη δεύτερη, δοκιμάστε ένα tartare από λαβράκι με σχοινόπρασο, τουρσί λεμονιού και αβγά χρυσής ρέγγας: πραγματικά αξίζει.


Πλατεία Νυμφών, Γλυφάδα, Τηλ.: 210 8985554
 

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019