× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2016

Theory Bar and More

Γοητευτικό γυναικείο άγγιγμα στη νέα κοκτέιλ λίστα

Στα τρία χρόνια λειτουργίας του, το Theory bar έχει καταφέρει να γίνει θρύλος στον κόσμο της ελληνικής bar σκηνής. Ξεκίνησε με ατού πολύ δυνατά ονόματα, όπως ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος και τόλμησε φέτος να βάλει στη θέση του head bartender το ανερχόμενο αστέρι του, τη Λορέτα Τόσκα, που σίγουρα έχει τα προσόντα να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της μπάρας.


Το Theory παίζει σε δυο ταμπλό με επιτυχία. Εκείνο του all day χώρου, που γεμίζει με κυρίως νεανικό κοινό την όμορφη σάλα με το μοναστηριακό τραπέζι και τη σχεδόν συνεχόμενη, λόγω της τζαμαρίας, πράσινη αυλή του, έναν χώρο που δεν σε προδιαθέτει ακριβώς για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της μπάρας στο όλο σχήμα. Από την άλλη, υπάρχει η μεγάλη ξύλινη μπάρα, κι όλη η υπέροχη δουλειά που γίνεται εδώ -κι αν αυτό που σ' ενδιαφέρει είναι το κοκτέιλ, η θέση σου είναι στα άνετα stools, να απολαμβάνεις το πήγαιν' έλα του team που ετοιμάζει τα ποτά, ακόμα και να πεις δυο κουβέντες μαζί τους. Κι εκεί βρίσκεσαι στον κόσμο ενός καθαρόαιμου bar.


Η Λορέτα Τόσκα είχε δώσει δείγματα της ενδιαφέροσας δουλειάς και των δυνατοτήτων της πριν αναλάβει την ευθύνη της μπάρας και τη νέα λίστα κοκτέιλ. Γυναικεία ευαισθησία αλλά και η τόλμη να την επιβάλει σε έναν χώρο ανδροκρατούμενο, χαρακτηρίζουν ακόμα και το concept, που της ενέπνευσε το αγαπημένο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά "Φρουτοπία". Τα φρούτα, λοιπόν, επαναστατούν, αυτή τη φορά όμως γιατί "χάθηκε" ο Μανώλης (Λυκιαρδόπουλος) -και τώρα τι κάνουμε, κάτι ευφάνταστο και πρωτοποριακό κάνουμε: χωρίζουμε τα κοκτέιλς σε γειτονιές σύμφωνα με τα χρώματα των φρούτων, προσθέτουμε και τα δροσερά ως "επανάσταση της δροσοσταλίδας", αφήνουμε και τα Theory classics στο τέλος και έχουμε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες φετινές λίστες.


Από την "κόκκινη γειτονιά", η Ντομάτα τιμάει τ' όνομά της με βαθιά ντοματένια γεύση και αποκτά γοητεία με τις νότες καπνού του Mezcal και της καπνιστής πάπρικας, ενώ ο διακριτικός αφρός φέτας της πάει πολύ. Από την "κίτρινη γειτονιά" ο φαινομενικά απλός Ανανάς κάνει ένα φίνο κοκτέιλ με εξαιρετική αίσθηση ανανά, καλοταιριασμένο ρούμι και αρώματα tonka, ενώ το Φρούτο του Πάθους είναι ένα υποδειγματικό tiki cocktail, με εκρηκτικά αρώματα passion fruit και βερίκοκου, μια ιδέα μαστίχας και τσαγιού και ευχάριστη οξύτητα. Η low alcohol Βοτανική, με Herb Spirit, Campari, Pink Grapefruit soda 3Cents και καφέ είναι πρωτότυπη, με σύνθετη γεύση και ζωηρές νότες καφέ.


Δυνατές εμπειρίες το Seelbach (με bourbon, ούζο, triple sec, angostura bitters, Perrier lime), πρωτότυπο και καλοδομημένο, ενώ από τα classics, κολλάς με το Smoky Suburban και την άψογη ισορροπία των τριων αλκοόλ του (ρούμι, ουίσκι και καπνιστό λικέρ) και τα φευγάτα αρώματα του επίσης δυνατού και απολαυστικού Saffron Martinez (gin, vermouth, maraschino και house saffron tincture).
Είναι φανερή η δουλειά και η γνώση που υπάρχει πίσω από αυτή τη λίστα, με την οποία συνεχίζεται ο λαμπρός δρόμος του Theory. Δίπλα σ' αυτήν, στέκεται η νέα λίστα φαγητού με προσεγμένες γεύσεις, που ξεπερνούν την απλή υποστήριξη των ποτών και μπορούν να ικανοποήσουν κάθε διάθεση.


Bartenders: Λορέτα Τόσκα, Αλέξης Σιμωνίδης, Γιώργος Μπάγκος, Γιώργος Δραγάζης, Βαγγέλης Ζάχος, Δημήτρης Καραγκιοζόπουλος, Κώστας Μπατζόγλου.

THEORY BAR AND MORE

Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι
Τηλ. 2106801633

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019