× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2016

White Monkey

Εξωτικό spot στο Χαλάνδρι

Λίγο παραπάνω από ένα χρόνο, στο πεζόδρομο της Γυφτοπούλου βρίσκεται μια Λευκή Μαϊμού, που ανεβάζει πολλές στροφές στην απόλαυση και στη διασκέδαση. Πριν από λίγες μέρες ανεβήκαμε κι εμείς τα σκαλιά της ωραίας μονοκατοικίας, που έχει μεταμορφωθεί σε καθαρόαιμο tiki προορισμό. Το μάτι πέφτει στην εντυπωσιακή ταπετσαρία που ντύνει τον μεγάλο τοίχο απέναντι από το μπαρ. Στην παλέτα της κυριαρχούν οι πρασινάδες και τα εξωτικά πουλιά… και σε βάζουν αμέσως στο κλίμα. Συνεχίζοντας το σκανάρισμα, κάθε γωνιά έχει χαρακτήρα: ξύλινη μπάρα, σκαλιστές λεπτομέρειες, ρετρό αντικείμενα και φωτιστικά. Το πόρισμα είναι ομόφωνο: Η Λευκή Μαϊμού σε ταξιδεύει στα 50s και όχι οπουδήποτε, κάπου τροπικά, στην Πολυνησία.


Το ταξίδι στη Χαβάη πραγματοποιείται ενορχηστρωμένα, από τις επιλογές των staight ποτών και  την κολεξιόν των cocktails, μέχρι τη μουσική και τους ανθρώπους, πίσω και μπροστά από τη μπάρα.
Η κάβα πίσω από το μεγάλο μπαρ, πέρα από στιλάτη, έχει πολύ καλές επιλογές με πρωταγωνιστή, εννοείται, το ρούμι. Θα εντοπίσετε σίγουρα πολλές κλασικές ετικέτες, πολλές premium, αλλά και μια μεγάλη σειρά από ψαγμένες must taste φιάλες. Όσον αφορά το cocktail menu, το cocnept του ταιριάζει γάντι. Πέρα από το ότι θυμίζει πάπυρο, σαν του χάρτη που είχαν οι πειρατές για να βρουν το κρυμμένο θησαυρό, τα cocktails του είναι αυθεντικά tiki, ανακατεύουν φρούτα και μπαχαρικά και δίνουν εξαιρετικά twist σε γνωστά τροπικά cocktails.


Τις συνταγές υπογράφουν δυο υπέροχοι και ταλαντούχοι τύποι, με εξωτικά πουκάμισα, ο Άγγελος Τριανταφυλλόπουλος και ο Βασίλης Θεοφιλάκος. Με το χαμόγελο και τη διάθεσή τους ενισχύουν την pin up ατμόσφαιρα. Επιβάλλεται να δοκιμάσετε το δικό τους Zombie, που αποτελείται από ένα in house blend πέντε ρουμιών και έρχεται σερβιρισμένο σε ένα μεγάλο εντυπωσιακό καλάθι. Στη λίστα με τις must δοκιμές είναι το παιχνιδιάρικο White Monkey και μια από τις καλύτερες Pina Coladas που έχετε δοκιμάσει. Στο τέλος, μην φύγετε χωρίς το Black Pearl, ένα πολύ ιδιαίτερο cocktail, με υπέροχες γλυκόξινες νότες και σύνθετα αρώματα.


To κοινό σε όλα τα cocktails είναι η εξωτική βάση τους και τα πολύ καλά σερβιρίσματα μέσα σε καρύδες και tiki ποτήρια. Όλη αυτή η εμπειρία συμπληρώνεται με τους κατάλληλους ήχους, μέσα από αγαπημένα κομμάτια rock' n' roll, swing και jazz. Τελικά, στην Λευκή Μαιμού δεν νοιώθεις μόνο ότι ταξιδεύεις σε εποχές και τροπικούς προορισμούς, νοιώθεις επιπλέον ότι είσαι στο φιλόξενο σαλονάκι ενός καλόγουστου φιλικού σπιτιού. 

WHITE MONKEY

Γρ. Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι
Τηλ. 6972446697

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019