× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2016

42 Bar. Athens

Ευρωπαϊκός αέρας και αλησμόνητα κοκτέιλς

Θα μπορούσε να λέγεται Athens cocktail guide, όταν περίπου 5 χρόνια πριν ξεκίναγε τη ζωή του εδώ, στην εσωτερική αυλή στην αρχή της Κολοκοτρώνη, απέναντι από το εμβληματικό εστιατόριο «Κεντρικόν».
Δημιούργημα του Χρήστου Χουσέα, ενός από τους γκουρού των κοκτέιλς στην Ελλάδα, αποπνέει πολυτέλεια και κλάση. Στην αισθητική του επικρατεί το ξύλο και οι μπουαζερί, με στιβαρή μπάρα και σκαμπό με πλάτη για να γίνεται η κατανάλωση των ποτών άνετη απόλαυση. Η αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάπου στην κεντρική Ευρώπη, τα soundtracks με jazz, hip hop, soul, η classy αισθητική του και τα μοναδικά και φρέσκα προϊόντα που χρησιμοποιούν, το κάνουν τόπο προορισμού.


Εδώ, οι mixologists με επικεφαλής τον Χρήστο Χουσέα πραγματικά δημιουργούν. Λίστα κοκτέιλς με φιλοσοφία που πρέπει να την ακούσετε από τον δημιουργό της, και… τα σπιτικά falernum, οι λουίζες και τα πικραμύγδαλα, οι δυόσμοι και τα μοσχοκάρυδα, τα bitters και τα τσίλι ή τα κρητικά δίκταμα, οι μαρμελάδες και τα μοσχολέμονα, κάνουν τη μπάρα του «42» να ακούγεται σαν μενού γκουρμέ εστιατορίου.
 
Από τη λίστα, δεν ξεχνάς το Ultima Forsan, μια φευγάτη έκδοση του Bloody Mary, με manzanilla, κίμτσι, ντομάτα, φράουλα και βασιλικό, ένα κοκτέιλ σπουδαίας ισορροπίας, πληθωρικό και πικάντικο όσο πρέπει, πραγματικά  μοναδικό. Όμως και το Bugli-Bugli «γράφει» συναρπαστικά στην κοκτεϊλική ιστορία της πόλης, με την ιδιαιτερότητά του, με τον βασιλικό, το τζίντζερ και τον ανανά να παίζουν δυνατά με το ρούμι και το σπιτικό falernum.

42 BARSTRONOMY.ATHENS

Κολοκοτρώνη 3, Κέντρο
Τηλ. 2130052153

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019