× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2016

Spoiled

Ευρηματικά cocktails και πειραματισμοί στη Δάφνη

Ένα μπαρ στη Δάφνη, σε ένα από τα στενά που βρίσκονται γύρω από την πλατεία Καλογήρων, εκ πρώτης όψεως, εξαιρουμένων των παροικούντων στην περιοχή, μάλλον δεν λέει πολλά πράγματα για τους υπόλοιπους. Και όμως… όσον αφορά το Spoiled, δεν είναι έτσι. Από την αρχική επαφή με τον χώρο, η πρώτη αυθόρμητη σκέψη είναι ότι το Spoiled έχει κάτι αρκετά ενδιαφέρον να μας πει. Το λέει, μάλιστα, με τον τρόπο του ο Γιώργος Καβακλής, πολύ καλός mixologist, διακεκριμένος στο World Class. To υπογράφει επίσης ο ιντριγκαδόρικος  χώρος (εμφάνιση, έρευνα, signature cocktails κτλ), που έστησαν ο Γιώργος Καβακλής  με τον παιδικό του φίλο Κώστα Καρατζόγλου.


Ο χώρος, σύγχρονος και ευχάριστος, κυριαρχεί στην είσοδο μιας στοάς, στο ισόγειο ενός πρόσφατης κατασκευής κτιρίου. Το κυρίως μπαρ  χαρακτηρίζεται από μια επιβλητική προσθήκη πίσω από τη μπάρα, που μάλλον επιβεβαιώνει την ύπαρξη μιας καλής λίστας αλκοόλ. Στο δεξί χέρι, ένας μικρότερος χώρος είναι αφιερωμένος στην έρευνα και στη δημιουργία όλων αυτών των επί μέρους συστατικών ενός cocktail, που εξασφαλίζουν μοναδικότητα, πρωτοτυπία και γευστική επάρκεια. Θεωρώ περιττό να πω, ότι τα καταφέρνουν πολύ καλά και ότι σε συνδυασμό με τη χαλαρότητα του χώρου αξίζει το κόπο να μετακινηθείτε και από τις πιο μακρινές περιοχές. Ο εξαιρετικά πρωτότυπος και αισθητικά στημένος κατάλογος, θα σας δώσει πολλές ιδέες. Αν θέλετε όμως τη γνώμη μου, δοκιμάστε τα Ponderosa και Almyra. Αξίζουν πραγματικά. Όπως και το πολύ καλό Dry Martini και το Rozita Jose Cuervo Tradicional Silver.

SPOILED

Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη
Τηλ. 2109757386

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019