× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2016

Tiki Athens

Exotic κλίμα και live διάθεση

Όνομα και πράγμα. Σε απόλυτη συνέπεια με το concept του, το Tiki σε βάζει αμέσως στο κλίμα. Ένα αγαπημένο "lounge - punk bar", όπως του αρέσει να αυτοαποκαλείται και από τα πρώτα exotic bar της πόλης, που εδώ και 9 χρόνια έχει ξεκινήσει την ζωή του στην περιοχή του Κουκακίου. Διακοσμητικά στοιχεία που δένουν την έθνικ διάθεση με κλασικές μνήμες και «πειρατικές» πινελιές, που φέρνουν τα… ρούμια και τ’ αμπάρια στο κέντρο της πόλης. Οι μουσικές ακολουθούν μαέστρικα τη διάθεση του κοινού, χωρίς να διστάζουν να μιξάρουν από το ένα είδος στο άλλο, όπως Motown, cabaret ή ποπ, rock’n’roll, latin, ή funky soul, αφού ο στόχος είναι να περνάμε καλά, να διασκεδάσουμε, να ξεφαντώσουμε.


Πολλές και συνεχείς  εκδηλώσεις βάζουν δυνατά τη σφραγίδα του live-άδικου και φροντίζουν να μην το βαριέσαι ποτέ. Η μπάρα του είναι δυνατή και παιχνιδιάρα. Πολλά ρούμια -αρκετά παλαιωμένα-, ποτήρια και κανάτες τύπου τοτέμ, αστείες νεκροκεφαλές και τροπικά στοιχεία στο tiki πνεύμα, συνθέτουν την εικόνα. Στον υπόλοιπο χώρο, τα leopard και τα animal prints απλώνουν την exotic αισθητική σε όλο το μαγαζί.


Η tiki διάθεση βγαίνει και στα κοκτέιλ του, με το Morgiana, όπου η wasabi infused vodka δίνει τον τόνο και το spicy, το αγγούρι τη δροσερή αίσθηση και το elderflower την χαριτωμενιά και τον βοτανικό χαρακτήρα, που τον υπογραμμίζει το lime και τα basil leaves.  Καραμελένιο και μαρμελαδένιο το Tea-r Drop, με Beefeater, flavored tea, lemon curd, ωραίο sweet and sour που παίζει ιδανικά ανάμεσα στο εσπεριδοειδές, το γλυκό και το πικρό, μοδάτες γεύσεις για νεανικούς ουρανίσκους.

TIKI BAR ΑTHENS

Φαλήρου 15, Κουκάκι
Τηλ. 2109236908

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019