× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2016

360ο Cocktail Bar

Και θέα και cocktails και φαγητό

Το 360ο cocktail bar restaurant στο Μοναστηράκι τα έχει όλα! Είναι στην καρδιά της πόλης, σε ένα σημείο κομβικό και διαθέτει μια από τις καλύτερες θέες. Ανεβαίνεις και χαζεύεις την Ακρόπολη, καθώς απολαμβάνεις κάποιο από τα ευχάριστα και δημιουργικά cocktails του Αλέξανδρου Κεχαγιαδάκη και της έμπειρης ομάδας του 360ο. Η νέα cocktail collection κλέβει εντυπώσεις και δείχνει πολύ καλά δουλεμένη και μελετημένη. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε ότι είναι και πολύ πρακτική. Χωρίζεται σε κατηγορίες: στις ζεστές χειμερινές επιλογές, στα twist των κλασικών συνταγών, στις νέες αφίξεις και στα Hall of Fame, με βραβευμένα cocktails του Αλέξανδρου, όπως το Breakfast at Three, το νικητήριο cocktail στον διαγωνισμό της Sauza.


 Ας τα πάρουμε από την αρχή. Στα cocktails με υψηλή θερμοκρασία, το Hot & Glorious Caramel με Diplomatico Reserva, κονιάκ, βινσάντο και σπιτική καραμέλα βουτύρου είναι εξαιρετικό. Στα πειραγμένα κλασικά, το Gin-ious Tonic είναι πολύ εύστοχο και εύστροφο και στις νέες αφίξεις το Birth of Cool, με πρωταγωνιστή το malt ουίσκι και ενισχυμένο με αλατισμένο σιρόπι καραμέλας, είναι must taste.
Όσον αφορά την κουζίνα, και εδώ ο κατάλογος έχει καλές επιδόσεις σχεδιασμού. Τα πιάτα πατάνε σε στεριά και θάλασσα και προέρχονται από υλικά από όλη την Ελλάδα, όπως κατσικίσιο τυρί από το χωριό Βερδικούσα, καπνιστή μπριζόλα Δράμας, κασέρι Μυτιλήνης  και τυρί Λασιθίου. Ξεχωρίσαμε το χειροποίητο ραβιόλι με γαρίδες και τη γευστική φωλιά μοσχαρίσιου κιμά Black Angus. Ένα από τα highligts είναι το αρνίσιο καρέ σε κρούστα μυρωδικών. Συχνά πυκνά διοργανώνονται εκδηλώσεις αφιερωμένες σε κάποιο ποτό.

360° COCKTAIL BAR

Ηφαίστου 2, Πλατεία Μοναστηρακίου, Μοναστηράκι
Τηλ. 2103210006

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019