× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2016

Oozora The House

Η νέα εποχή της ασιατικής άποψης

Επισκεφτήκαμε το νέο σπίτι του Oozora, στο Κεφαλάρι, και μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η διακόσμηση συγκεντρώνει το πρώτο ενδιαφέρον, καθώς ενσωματώνει με το καλύτερο τρόπο την ασιατική άποψη: ένα πέπλο πολυτέλειας δεμένο με μπαμπού, ξύλο, χαρτί, μετάξι, μάρμαρο και πετρώματα. Όλα είναι αρμονικά και κάνουν ατμόσφαιρα.


Μετά τη διακόσμηση, έρχεται το μπαρ να σε καλωσορίσει με δημιουργίες "δια shaker" Σπύρου Κερκύρα, που πέρα από τα ασιατικά υλικά, πατάνε σε τεχνικές και υπέροχα σερβιρίσματα. Η cocktail λίστα είναι σίγουρα αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας στο Oozora και του δίνει πολλούς έξτρα πόντους. Δεν είναι τυχαίο, ότι όλες οι συνταγές έχουν έντονη προσωπικότητα και είναι εκτελεσμένες με ακρίβεια. Τα κλασικά cocktails βρίσκουν μερικές από τις καλύτερες εκδοχές τους, με πολύ ψαγμένα twist και τα signature έχουν άρωμα Ανατολής. Ενδεικτικά, το Poire Sin, είναι ένα από τα πιο σύνθετα και πληθωρικά cocktail της πόλης και κάνει καλό ζευγάρι με πολλά πιάτα. Γενικά, τα cocktails αποτελούν την καλύτερη εισαγωγή για την πανασιατική κουζίνα του Γιώργου Βενιέρη.


Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ, είναι master της ασιατικής κουζίνας. Μετά από πολλά ταξίδια στην Ανατολή, έχει καταφέρει να αφομοιώσει και να εξελίξει με το καλύτερο τρόπο τις κουζίνες της Κίνας, της Ιαπωνίας, του Βιετνάμ, της Ταϊλάνδης και της Ινδονησίας, σερβίροντας μια δική του upper class υβριδική εκδοχή, που προσφέρει άλλη διάσταση στην εμπειρία. Στα πιάτα του,  όλες οι κουζίνες επικοινωνούν μεταξύ τους και οι γεύσεις αποτυπώνουν κάθε προορισμό. Μερικές από τις καλύτερες στιγμές του είναι το καντονέζικο ντάμπλινγκ με φιστικοβούτυρο και γαρίδα, τα ψωμάκια ατμού Baozi με μοσχάρι, τζίντζερ, σουσάμι και κάστανο, το pad thai με γαρίδες και τόφου και το αποκορύφωμα έρχεται με τον μαύρο μπακαλιάρο ( black cod), που ανεβάζει πολλές στροφές.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019