× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2016

The Clumsies

Το "αδέξιο" σκαρφάλωμα στην επιτυχία

Το σχέδιο του Βασίλη Κυρίτση και του Νίκου Μπάκουλη για ένα ξεχωριστό all day bar δεν δικαιολογούσε τον χαρακτηρισμό clumsies -μόνο "αδέξιο" δεν ήταν, όπως πολύ γρήγορα αποδείχθηκε. Το εγχείρημα είχε τα φόντα να γίνει το απόλυτο hit και το κατάφερε. Η συνεργασία με τους Λευτέρη Γεωργόπουλο, Θάνο Τσουνάκα και Γιώργο Καίσαρη κατέληξε στο πιο πετυχημένο project της πρόσφατης αθηναϊκής μπαρ σκηνής. Το αβανταδόρικο οίκημα διακοσμήθηκε εξαιρετικά από την ομάδα Nine Design και συνέβαλε στην επιτυχία: διαθέτει μέσα κι έξω χώρους-εκπλήξεις, επίπεδα και το κιμπάρικο privé Room στον όροφο, με μια σπάνια κάβα και μπιλιάρδο. Στο σέικερ προστέθηκε η δημιουργική δουλειά των bartenders (μαζί τους και ο Δημήτρης Νταφόπουλος). Αποτέλεσμα, το The Clumsies να βρεθεί στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου.


Home made ποτά (The Clumsies Old Tom Gin) και υλικά, πολλοί πειραματισμοί και αλχημείες στο εργαστήριο του ορόφου, όλα τα νέα trends του bartending, καταλήγουν σε μερικά από τα πιο δουλεμένα, πρωτότυπα και σοφιστικέ κοκτέιλ της πόλης, που σίγουρα δεν έχουν φτιαχτεί για "εύκολα" γούστα. Από τον κατάλογο που δοκιμάσαμε, το Ebony (Zacapa 23, Herbs Roots fermented elixir, Campari, Samos), με όμορφα βοτανικά αρώματα, γκουρμέ πικράδα και τσαχπινιά ρόκας ήταν πρωτότυπο και παιχνιδιάρικο. Το Mirror Eyes δεν διστάζει να αποστάξει ροκφόρ σε Tanqueray Ten και να το συνδυάσει με Mastic Cordial και Elderflower, για ένα κοκτέιλ με πολυπλοκότητα, υποδειγματική ισορροπία και την παράξενη γοητεία μιας μακρυνής νότας ροκφόρ. Το δυνατό Celtic Forest, πάλι, θα μπορούσε να μείνει standard στη λίστα: σύνθετα αρώματα βοτάνων, μελιού και πικάντικες νότες από φύτρες δένουν με το πολύπλοκο μπουκέτο του ουίσκι, σε ένα κρεσέντο γήινων αρωμάτων, που σε μεταφέρουν σε δάσος (Johnny Walker gold Reserve, basil, thyme Honey, Green Chartreuse).  Η καινούργια λίστα τους εμπνέεται από τη Θεωρία της Σχετικότητας.


Το all day υποστηρίζεται πολύ καλά, με επιλεγμένους καφέδες και ροφήματα, non και low alcoholic drinks και μια ενισχυμένη λίστα σνακς με την υπογραφή του Νίκου Καραθάνου. Το κυριακάτικο brunch, πάλι, κατάφερε να γίνει talk of the town, με guests γνωστούς σεφ.


Συχνά Pop Up bars, events διεθνούς επιπέδου, guests γνωστά ονόματα του bartending είναι στοιχεία που δείχνουν την εξωστρεφή τάση του The Clumsies και τη συνεχή δουλειά των ανθρώπων του. Το βέβαιο είναι πως ανεβάζει το διεθνές image της ελληνικής μπαρ σκηνής.

CLUMSIES (THE)

Πραξιτέλους 30, Κέντρο
Τηλ. 2103232682

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019