× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2016

Momix

Η μοριακή έκφραση του κοκτέιλ

Ο τρίτος χρόνος επιτυχημένης λειτουργίας του πρώτου Momix στον Κεραμεικό δείχνει ξεκάθαρα την αποδοχή που βρήκε η τολμηρή ιδέα του Άρη Χατζηαντωνίου και του Θοδωρή Κουτσόβολου: ποτά που προκύπτουν μετά από ατελείωτες ώρες αναζητήσεων και πειραματισμών, σε συνεργασία με επιστήμονες και με πνεύμα εξόχως δημιουργικό. Η MIT (Momix Innovation Team) κάνει μια δουλειά μοναδική. Αρκεί να επισκεφτείς το lab, το εργαστήριό τους, επάνω από το μπαρ, για να το διαπιστώσεις. Διαφορετικά, δεν πειράζει, όλο αυτό θα το συναντήσεις μέσα στο ποτήρι, το μπολ ή το… κουταλάκι!  More than a bar, όπως λένε και οι ίδιοι.


To Momix σε υποδέχεται σ' έναν χώρο καθαρόαιμου μπαρ, στημένον απλά, αλλά με μικρές φουτουριστικές λεπτομέρειες, που τον τοποθετούν στα πιο μοντέρνα μπαρ της πόλης. Eντυπωσιακή, μεγάλη μπάρα, πάγκοι και stools, φωτισμοί σε cosmic blue αποχρώσεις, πάνε παρέα με αυτά που θα πιεις εδώ. Έκπληξη η όμορφη αυλή-κήπος στο πίσω μέρος, ένα κρυφό καταφύγιο για τις καλές μέρες. Στο Momix μπαίνουν όλες οι ηλικίες που αγαπούν το καλό κοκτέιλ, αν και σαν χώρος απευθύνεται στις νεότερες. Η ατμόσφαιρα είναι ζεστή, ο κόσμος περνάει καλά εκεί. Τα παιδιά προωθούν μια interactivity με το κοινό, επεξηγώντας τα κοκτέιλς, προτείνοντας, συζητώντας -είναι μέσα στη φιλοσοφία του μπαρ αυτό και συχνά απαραίτητο.


Κοκτέιλς κοντά στα κλασικά, άλλα σφαιροποιημένα στο κουταλάκι (που σκάνε και απλώνονται απολαυστικά στο στόμα), άλλα συμπληρώνονται με mix σε δοκιμαστικούς σωλήνες (πολύ καλό το Tresspassing, φρουτένιο, γλυκόξινο, με βάση gin infused με τζίντζερ, άπερολ και νότες από ξινόμηλο και κανέλα). Άλλα, πάλι, σερβίρονται στερεοποιημένα σε μπολάκια και προσφέρουν έκρηξη γεύσεων. Όπως το Pop Diversity, μια σειρά από μπολάκια με στερεοποιμένα Pina Colada, Cuba Libre, Blue Lagoon, Mojito και Strawberry Daiquiri -μοναδική εμπειρία.


Το frozen εξωτικό Jack Sparrow daquiri II έχει τη βελούδινη υφή του σορμπέ. Συνδυάζει blend ρουμιών, γεύσεις παπάγια και passion fruit, νότες καραμέλας και καπνιστής πάπρικας και γαρνίρεται με "ζελοποιημένο" daiquiri mango. Μας άρεσε πολύ και το Smoked Truffle, ένα καλοφτιαγμένο whisky cocktail, με Bushmills και ωραίο δέσιμο με passion fruit, δροσερό και μαζί δυνατό.


Στο lab δεν "μαγειρεύονται" μόνο τα κοκτέιλ και τα home made υλικά. Γίνονται συχνές παρουσιάσεις και σεμινάρια ενώ συχνά προσκαλούνται γνωστά ονόματα  του bartending.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019