× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2016

Galaxy Bar Hilton

Fly me to the moon…the Athens way

Cosmopolitan chic, που θα μπορούσε να βρίσκεται σε οποιαδήποτε μεγάλη πρωτεύουσα, αν δεν απλωνόταν επί πλέον μπροστά σου μια θέα που το κάνει μοναδικό και το κατατάσσει δίκαια στα 10 καλύτερα rooftop bars του κόσμου (Premier Traveller). To Galaxy, μοναδικά συνδεδεμένο με την κοσμική ζωή της πόλης των τελευταίων πέντε δεκαετιών, εξακολουθεί να είναι το ίδιο φρέσκο, γοητευτικό και σύγχρονο -ο ορισμός του all time classic. Φιλική πολυτέλεια, άψογο σέρβις, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, μοντέρνο στήσιμο και μια κομψή, ατελείωτη μπάρα, με τα αλκοόλ να έχουν φόντο την Ακρόπολη. Στη βεράντα, η μοναδική fish eye θέα της Αθήνας σε συνεπαίρνει, ακόμα κι αν έχεις έρθει για business κουβέντα, αν και το σημείο είναι ιδανικό μάλλον για πρόταση γάμου. Οι μουσικές αλλάζουν με τις ημέρες και τις ώρες, καλύπτοντας διαθέσεις και ηλικίες.


Αν δεν υποκύψετε σε ένα άψογο dry martini ή ένα negroni, ανάλογα με την ώρα, βουτήξτε στη λίστα με τα πολλά signature cocktails, γεμάτη νεοϋρκέζικες εμπειρίες και την σφραγίδα του Γρηγόρη Μητράκου. Ανάμεσα στις πολλές επιλογές ξεχωρίζουν το Mini Pleasure (τζιν, τόνικ, bitters βανίλιας και δεντρολίβανο) αλλά και το Carpo Noctern (ρούμι, εσπεριδοειδή, yuzu, χυμός λάιμ, φρούτα του πάθους, batida de coco).


Η λίστα περιλαμβάνει και πολλά άλλα ενδιαφέροντα και το μόνο πρόβλημα είναι αυτό της επιλογής. Ο κατάλογος με τα συνοδευτικά είναι ελκυστικός και αν σας κάνει κέφι μπορείτε ακόμα και να δειπνήσετε. Πολύ ενδιαφέρον πιάτο το μοσχάρι tataki με πικάντικες γλυκές νότες και καλή αίσθηση με νότες σουσαμιού. Φυσικά οι προτάσεις είναι πολλές (υπάρχει και sushi) αλλά καλό είναι να θυμόσαστε ότι τελικά το Galaxy αξίζει κατ’ αρχήν σαν εμπειρία.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019