× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2017

Επτά

Περιβάλλον bistrot με προτάσεις κοκτέιλ και φαγητό

Το κτιριακό συγκρότημα, που μεταξύ άλλων στεγάζει και το νεοαφιχθέν εστιατόριο «Επτά 7» αριθμεί τουλάχιστον εκατόν πενήντα χρόνια ζωής. Υπήρξε στάβλος για κάποια χρόνια, λειτούργησε σαν χάνι και ως εκ θαύματος σώθηκε από την παμφάγο σκαπάνη η οποία κατά το δεύτερο ήμισυ του εικοστού αιώνα κατέστρεψε αισθητικά την Αθήνα. Τελικά, χάρη στο ενδιαφέρον της οικογένειας Τουρκινιώτη απέκτησε τη σημερινή του «ευπρόσωπη» εμφάνιση και σταδιακά αρχίζει να αποκτά ενοίκους, ένας εκ των οποίων είναι και το εν λόγω εστιατόριο.


 Η κύρια είσοδος είναι στην οδό Άστιγγος και η πρώτη επαφή με τον χώρο είναι εντυπωσιακή.  Το γυάλινο πάτωμα, τόσο στο ισόγειο όσο και στο υπόγειο, επιτρέπει την οπτική πρόσβαση σε αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εκσκαφών, για την επαναφορά του κτιρίου σε κατάσταση λειτουργίας. Ο χώρος στο σύνολό του είναι σύγχρονος, με το γυαλί, το ξύλο και το μάρμαρο να κυριαρχούν σε ένα περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από γκρι και κόκκινο χρώμα.


Το «Επτά» είναι ένα σωστά στημένο restaurant-bar (με αυτή τη σειρά) που παραπέμπει σε bistrot καλής παριζιάνικης εποχής. Συνδυάζει μια αξιοπρόσεκτη γευστική πρόταση, που υπογράφει ο Γιάννης Στανίτσας, με μια ενδιαφέρουσα ως προς τα κοκταίηλς μπάρα, τα οποία ετοιμάζει ο resident bartender Θάνος Δήμας και έχουν τη δημιουργική σφραγίδα του Δημήτρη Παπαϊωάννου. Το σύνολο περιβάλλον / γευστική πρόταση είναι σίγουρα ενδιαφέρον και αποτελεί πρόταση για την περιοχή, που αξίζει τον κόπο να λάβετε υπ’ όψιν.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019