× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2017

7 Jokers

Κλασική αξία για ποτά σε παραμυθένιο σκηνικό

Κάποια μπαρ είναι φτιαγμένα για ν΄αντέξουν στο χρόνο. Είναι ζεστά, φιλόξενα, έχουν ωραίες μουσικές,  φτιάχνουν άψογα ένα dry Martini ή ένα Manhattan κι η διακόσμησή τους έχει κάτι το διαχρονικό. Ανοίγοντας την πόρτα του 7 Jokers, ξέρεις αμέσως ότι βρίσκεσαι μέσα σε ένα από αυτά. Σκηνικό theatrale, παραμυθένιο και γοητευτικό, με στοιχείο-βεντέτα τις μαριονέτες που κρέμονται πάνω από το κεφάλι σου, αποκτά class από το παλιό ξύλο στη μπάρα και τις κουπαστές και τα ρετρό φωτιστικά. Όπου και να κοιτάξεις, το μάτι σου έχει κάπου να σταθεί και να χαζέψει. Ό,τι και ν' ακούσεις θα σ' αρέσει (πολλοί λένε ότι οι μουσικές του είναι από τις καλύτερες της πόλης). Θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε, από τον μεσοπόλεμο και μετά. Βρίσκεται στην οδό Βουλής -πιο κέντρο Αθήνας δεν γίνεται- και είναι ανοιχτό σχεδόν συνέχεια, για τους φανατικούς πελάτες του κάθε ηλικίας, ακόμα και για τους ξενύχτηδες -γνωστό στέκι των bartenders, κι αυτό λέει πολλά. All day, μέχρι το άλλο πρωί στις 4.00. Συνήθως, τις πρώτες πρωινές ώρες δεν πέφτει καρφίτσα.


Θα έλεγε κανείς, ότι αυτά αρκούν για να κάνει επιτυχία ένα μπαρ. Αρκούν, πράγματι, αλλά το 7Jokers τα ξεπερνάει, διαθέτοντας μια μπάρα που χειρίζεται επιδέξια όχι μόνο τα classics, αλλά και signature cocktails, που προσφέρουν ικανό λόγο να έρθεις. Ο Σπύρος Αναγνώστου μαζί με τον Alpert Deli είναι τα χαρούμενα πρόσωπα που χτυπούν τα shaker και σε συμβουλεύουν, αν το θελήσεις, για τις επιλογές σου. Στις οποίες, θα πρέπει να περιλάβεις το Negronomicon, μια δική τους εκδοχή του Negroni, που παλαιώνεται μέσα σε πήλινο δοχείο. Σύνθετα μπαχαρικά, νότες μήλου, τσαγιού, εσπεριδοειδών και ιβίσκου, κομψή πικράδα κάνουν ένα απολαυστικό κοκτέιλ. Η λίστα, με έμπνευση από τραγούδια των Rolling Stones, περιλαμβάνει και άλλα διαμαντάκια, όπως το Thatisfaxon, ένα σύνθετο, πλούσιο, "ζεστό" εξωτικό κοκτέιλ με νότες tonka και ανανά ή το φινετσάτο 75 French Kisses, με δροσερές φυσαλίδες από prosecco και ωραίες νότες φασκόμηλου και ροζ γκρέιπφρουτ.


Καθόλου παράξενο, το γεγονός ότι το 7 Jokers αποτελεί αγαπημένο σημείο, που αρχίζουν ή τελειώνουν τη βραδιά τους ουκ ολίγοι.

7 JOKERS (THE)

Βουλής 7, Κέντρο
Τηλ. 2103219225

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019