× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2017

The Zillers Roof Garden

Κοκτέιλ και γεύσεις με φόντο την Ακρόπολη

H αυθεντική ξύλινη πόρτα του νεοκλασικού προδιαθέτει για την αρχοντική φινέτσα, που θα σε ακολουθήσει στο εσωτερικό του Ziller. Στενός μαρμάρινος διάδρομος, λίγα σκαλοπάτια -όλα ολόλευκα- και το ασανσέρ. Σε δευτερόλεπτα, ανοίγεται μπροστά σου μια πανοραμική θέα του βράχου της Ακρόπολης, που σε αφήνει άφωνο.  Σ' ένα καταπράσινο σκηνικό, με τοίχους καλυμμένους από καταρράκτες αναρριχώμενων, όλα τα υπόλοιπα δεν μπορούν παρά να είναι αφαιρετικά, λιτά. Το ίδιο και η ατμοσφαιρική μπάρα, μπροστά από έναν φωτεινό τοίχο με κίτρινη αντανάκλαση. Το σκηνικό είναι πράγματι, μοναδικό.


Αισθητικά υπέροχη η λεπτοδουλεμένη λίστα κοκτέιλ και αποσταγμάτων, έρχεται και δένει με το concept του χώρου. Τίτλος, "Exploring the Architecture of Flavour". Κοκτέιλ που ακολουθούν σε σύλληψη την αρχιτεκτονική άποψη, που κυριαρχεί εδώ: λεπτά, φινετσάτα, με χαρακτήρα και έμφαση στις κομψές, πικρές νότες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το low alcohol Gin & Tea, με London dry gin, λικέρ elderflower, Earl Grey tea, tonic: λεπτά βοτανικά και ανθικά αρώματα, φευγάτη πικράδα, γοητευτική αίσθηση που σε τραβάει προς Άπω Ανατολή. Σε πιο δυνατές συχνότητες, το Queen Amalia συνδυάζει mezcal με βερμούτ και grapefruit soda σ' ένα κοκτέιλ σύνθετο, με ωραίες καπνιστές και πικρές νότες. Για τολμηρούς ουρανίσκους, το Alexander Fleming (ένα twist στο Penicillin), με βάση το σκωτσέζικο ουίσκι, είναι δυνατή επιλογή: ο συνδυασμός καπνού και τζίντζερ καταλήγει σε φαρμακευτικές νότες, που αναδύουν μια πρωτότυπη κομψότητα. 


Το Ziller Roof Garden δεν τελειώνει εδώ, καθώς το άλλο δυνατό του χαρτί είναι η μαγειρική της Κωνσταντίνας Φάκλαρη. Πιάτα νόστιμα, με βάση την ελληνική κουζίνα, με συγκρατημένα twists και ψαγμένα υλικά, μια κουζίνα χωρίς φιοριτούρες αλλά με ουσία (και εξαιρετική εμφάνιση). Από τα top πιάτα, το πεντανόστιμο βουβαλίσιο κουσκουσάκι με ζουμερές καραβίδες, με ωραία αρώματα και οξύτητες από lemongrass και αφρό lime. Προτείνουν μάλιστα, τον συνδυασμό του με το κοκτέιλ China Blue. Πολύ νόστιμο και το ορτύκι, κριτσανιστό εξωτερικά, με έξυπνη συνοδεία από άγρια χόρτα, crispy πατάτες, τηγανιτό αβγό και μια κρέμα από βολάκι Άνδρου. Από τα επιδόρπια, το ριζόγαλο, αρωματισμένο με αστεροειδή γλυκάνισο, συνδυασμένο με crumble σοκολάτας, σε κατακτάει αρχικά με την ονειρεμένη του παρουσίαση, σε ποτήρι κοκτέιλ με βρώσιμα άνθη.

ZILLERS (THE)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, Κέντρο
Τηλ. 2103222277

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019