× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2017

Borsalino

Εκεί που βγάζουν το καπέλο στα φίνα ποτά

Το νέο απόκτημα της οδού Κολοκοτρώνη, στο νούμερο 59 του δρόμου με τα περισσότερα μπαρ της Αθήνας, πριν καλά-καλά εγκαινιαστεί είχε ήδη γίνει talk of the town. Γιατί; Κατ’αρχάς για το όνομά του που παραπέμπει κατευθείαν στον Τζουζέπε Μπορσαλίνο, τον master του χειροποίητου καπέλου που ίδρυσε την εταιρεία του το 1834 στην πόλη Αλεσσάντρια της Ιταλίας. Αυτό το καπέλο που ενέπνευσε τους δημιουργούς του αθηναϊκού μπαρ έγινε εξάλλου και ταινία τη δεκαετία του 1970 με πρωταγωνιστές τους μεγάλους Αλέν Ντελόν και Ζαν Πολ Μπελμοντό που το δόξασαν, όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι σταρ της εποχής μας γοητευμένοι από το ανυπέρβλητο στυλ του.
Στο Borsalino ακούς μουσικές που καλύπτουν όλο το φάσμα της jazz και της funky soul και τις οποίες επιμελείται ο Γιάννης Στεφανάκος (του Amagi radio) σε ένα vintage περιβάλλον που αισθητικά παραπέμπει σε περασμένες δεκαετίες με έμφαση στην δεκαετία του 1950 που αγαπάει και υποστηρίζει με πάθος ο ιδιοκτήτης του Γιάννης Κοροβέσης. Και επειδή ακριβώς είναι το πρώτο δικό του μαγαζί, δικαίως λένε οι πελάτες του «πάμε στου Κοροβέση» μάλλον παρά «ραντεβού στο Borsalino». Βέβαια στο εγχείρημα αυτό δεν είναι μόνος του. Στο πλάι του βρίσκονται άλλα τρία γνωστά ονόματα, ο Άρης Βασιλόπουλος, ο Νικόλας Τσαμπρός και ο Μάκης Παπαδάτος, ο Κοροβέσης όμως είναι αυτός που δίνει τον τόνο του pr ως ιδανικός και άξιος χειριστής του, ξέρει άλλωστε κάθε φορά τι θέλει το κοινό του.
Αν και δεν πρόκειται για food bar ιταλικής έμπνευσης το φαγητό δεν λείπει από τον κατάλογό του. Στην ομάδα των συντελεστών έχει προστεθεί και ο ταλαντούχος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου που ευθύνεται για τις γευστικές επιλογές ιδέες που προσφέρονται για τσιμπολόγημα σε μορφή τάπας.
Για να ξαναγυρίσουμε όμως στο Borsalino. Σημασία έχει ότι σε αυτό το μπαρ με την κάβα και τη λίστα των signature cocktails του βγάζουν πραγματικά το καπέλο στα φίνα ποτά, αυτό άλλωστε είναι το μότο των ανθρώπων του.
Borsalino bar, Κολοκοτρώνη 59, Μοναστηράκι

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019