× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2017

The Lab bar

Η εντυπωσιακή άφιξη στην Καλαμαριά

Η δοκιμασμένη  ομάδα του «Spinte The Whisky bar», της Πλατείας Αριστοτέλους, έφτασε μέχρι την παραλία της Καλαμαριάς ανοίγοντας όχι ένα ακόμα Spinte, αλλά ένα τελείως διαφορετικό bar με ιντριγκαδόρικο concept, στο οποίο θέλεις να επιστρέφεις ξανά και ξανά.
To Τhe Lab Bar, δεν εστιάζει στο ουίσκι, δείχνει όμως ιδιαίτερη αδυναμία στο ρούμι, ενδιαφέρεται για τον καλό καφέ, εκπαιδεύει τους πελάτες στο ελληνικό κρασί και φλερτάρει με νόστιμα πιάτα.


Όσον αφορά την cocktail collection, που υπογράφει ο πολλάκις βραβευμένος και ταλαντούχος bartender Αλέξανδρος Σουρμπάτης, έχει σαφώς προσανατολισμό στις tiki συνταγές. Η διαφορά είναι, ότι η προσέγγιση τους είναι πολύ πιο δημιουργική. Δικαιολογώντας την ονομασία The Lab, αρκετά από τα cocktails έχουν υποστεί επεξεργασία και « μαγείρεμα». Μια τέτοια εξαιρετική περίπτωση είναι η Paloma, που γίνεται εξολοκλήρου στην κουζίνα, όπου μαγειρεύονται φρούτα μαζί με μπαχαρικά, με τη μέθοδο sous vide. Το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό, με υψηλότερες αρωματικές εντάσεις και απρόσμενο πικάντικο τελείωμα. Στην ίδια κατηγορία, ένα μιξ που κλέβει τις εντυπώσεις και πραγματικά δεν το περιμένεις, είναι το Daiquiri φράουλα, με επίσης μαγειρεμένο σιρόπι μουστάρδας! Το πόσο δε ταιριάζει η μουστάρδα με τη φράουλα, είναι έκπληξη.


Για όσους αγαπάνε το Negroni, στο The Lab, θα δοκιμάσουν μια άλλη υπέροχη εκδοχή του, το Mediterranean Negroni. Εδώ, οι φράουλες σιγομαγειρεύονται σε μείγμα αποστάγματος μαστίχας και κόκκινου βερμούτ. Στα "οπωσδήποτε", πρέπει να προστεθεί το πρωτότυπο «The Blinker», με βασικό συστατικό την σίκαλη, αναμειγμένη με σπιτική μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ. Πολύ refreshing! Φυσικά, στη λίστα πρέπει να μπει, ακόμα, το The Zombie και το Singapore Sling. Γενικά, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις από τα μιξαρίσματα του Αλέξανδρου, είναι όλα τόσο ευφάνταστα και προκλητικά διαφορετικά...


Στην ενότητα του καφέ, πρέπει να δοκιμάσετε το ειδικό The Lab χαρμάνι. Προέκυψε μετά από πολλές δοκιμές και έχει ένα απίστευτα πολύπλοκο αρωματικό προφίλ. Στην αρχή, βγαίνουν τα αρώματα του μήλου και του ανανά και μετά σκάνε με ένταση οι νότες των μπαχαρικών και της καραμέλας βουτύρου. Η επίγευση είναι φινετσάτη και πλούσια σε νύξεις σοκολάτας και ξηρών καρπών. 


Σημαντικό ρόλο στο The Lab, παίζει  το κρασί. Ο head bartender, Γιώργος Μανδραβέλης, απόφοιτος του WSET, έχει κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, με μερικές ιδιαίτερες διεθνείς προσθήκες. Κάθε Πέμπτη τρέχει αφιέρωμα σε κάποιο κτήμα και οι ετικέτες του παντρεύονται με τα κατάλληλα τυριά, από όλον τον κόσμο.
Η υψηλή συνολική εμπειρία στο The Lab, ολοκληρώνεται με τις tapas προτάσεις του Μιχάλη Μωραΐτη. Ο Μιχάλης προτείνει νόστιμες κλασικές γεύσεις, με κάποιες αβανταδόρικες fusion επιρροές. Αξίζει να δοκιμάσετε τα ζουμερά σουβλάκια γαρίδας σε μαρινάδα anticucho καθώς και τις αρωματικές baby πατάτες με κατίκι Δομοκού και avruga. 
 Το The Lab είναι από τα bar, που πήραν το ρίσκο να ανοίξουν σε μια περιοχή που είχε σχεδόν "πεθάνει" και να τη ζωντανέψουν ξανά. Η έμπειρη ομάδα κέρδισε το στοίχημα και όχι με τον εύκολο τρόπο, αλλά με ψαγμένες προτάσεις, που θέλουν απαιτητικούς ουρανίσκους.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019