× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2017

360 bar

Όταν η θέα συναγωνίζεται τα κοκτέιλ

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του κέντρου, στην πλατεία Μοναστηρακίου -μάλλον το απόλυτο σημείο της εποχής για το όποιο ραντεβού- έχει στηθεί ένα πολυεπίπεδο στέκι, εντελώς βιομηχανικής αισθητικής και με μια από τις ωραιότερες fish eye θέες της Αθήνας και της Ακρόπολης στο roof garden. Ο ένας όροφος φιλοξενεί το εστιατόριο και οι άλλοι δυο τραπεζάκια και μπάρες για ποτό και διασκέδαση, αλλά και πολλαπλές επιλογές σε κρύα και ζεστά πιάτα.
Όσον αφορά στο θέμα cocktail, δηλαδή το κύριο θέμα του 360ο, τα "σκουρόχρωμα" κλασικά ήταν αυτά που ξεχώρισαν. Το μεν Manhattan με μια εξαιρετική ισορροπία, φοβερή αρωματική πολυπλοκότητα ανάμεσα σε βότανα και μπαχάρια και έντονη συμπύκνωση σώματος. Το δε Negroni σε ενεργοποιεί με το έντονο αλκοόλ του, αλλά και μια εξαιρετική διαδοχή και εμφάνιση όλων των υλικών, σαν παρουσίαση σε θέατρο.
Το περιβάλλον είναι ούτως ή άλλως festive, οπότε και αρκετά από τα κοκτέιλ έχουν και την αντίστοιχη επιρροή εμφανισιακά. Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα τύπου aperitivo φρέσκο cocktail, το Fragola spritz το οποίο έντονα φρουτώδες, ευκολόπιοτο και ευχάριστο.

Υπάρχει ακόμα περιθώριο να επιλέξεις ένα hot -και το Heat Wave θα μπορούσε να γίνει το αγαπημένο σου ποτό. Με vodka, jalapeños πιπερίτσες, ρίγανη, mezcal, αγαύη, διάφορα εσπεριδοειδή και άλλα βότανα, εμφανίζει μια έντονη βοτανικότητα και κάπνα που ακολουθείται από spicy νότες. Αυτή η πολυδιάστατη έκφανση στο στόμα, διαυγάζεται σχεδόν από το Lime στο τέλος που κλείνει με την επίγευση του.
Στο τέλος ζητήσαμε ένα τύπου digestif με μαστίχα dry, και μας ετοίμασαν μια υπέροχη δημιουργία με gin, aperol φράουλα, αβγό, βitters και φρεσκοστιμμένο λεμόνι, top up με grapefruit και lime.
Το 360ο είναι ανοιχτό καθημερινά και τα μεγάλα ανοίγματα -ακόμα και αν δεν επιλέξεις την ευρύχωρη πράσινη ταράτσα- σε αφήνουν να χαζεύεις με τις ώρες την απίστευτη θέα υπό τους ήχους swing, jazz και funk επιλογών.

360° COCKTAIL BAR

Ηφαίστου 2, Πλατεία Μοναστηρακίου, Μοναστηράκι
Τηλ. 2103210006

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019