× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2017

Mr. Peacock

Ανεπιτήδευτο high volume bar για όλες τις ώρες

Tο «Mr. Peacock» έχει την πολυχρωμία του παγωνιού (με την υπογραφή της Nine Design), αλλά όχι την έπαρση και την επιδειξιoμανία του. Μπορεί να έχει head bartender τον Χάρη Δάρρα, που είχε βρεθεί στην τελική οκτάδα του διαγωνισμού Bacardi Legacy (υπάρχει πάντα το Clandestino στην cocktail list για να μας το υπενθυμίζει), αλλά η προσέγγιση στα cocktails είναι ανεπιτήδευτη – πάντα με ιδέες για πρώτες ύλες, τεχνικές και παρουσίαση (τους αρέσει ας πούμε πολύ η παγο-γλυπτική) που περιμένεις από μια ικανή bar team. Στην πιο πρόσφατη λίστα, που έχει τη μορφή ενός άλμπουμ με vintage τύπου Polaroid φωτογραφίες, το πολύβουο κοινό που κατακλύζει καθημερινά το μαγαζί δεν δυσκολεύεται καθόλου χάρη στην ονοματοδοσία και το σερβίρισμα των cocktails να επιλέξει ένα –«αυτόφωτο»– Pisco Disco, ένα εξωτικό Palmira (να ένα cocktail όπου χρησιμοποιείται σωστά το τζίντζερ) ή τα φρουτένια Gin & Tonic. Από τα signature cocktails, που είναι σε πολύ καλό επίπεδο, προτείνουμε οπωσδήποτε το Selfizz με τον έντονο artisanal χαρακτήρα ή το Are You Nuts, μια πανδαισία ξηρών καρπών – αν είσαι των κλασικών, το Negroni που δοκιμάσαμε από τον Γιάννη Αλεξόπουλο είναι γοητευτικά ιδιαίτερο.
 
Πρόσφατα το «Mr. Peacock» άλλαξε το μενού του, κρατώντας το πάντα συντονισμένο με τις απαιτήσεις του κοινού του. Έχει δηλαδή μια σαλάτα με κινόα ενισχυμένη με καπνιστό σολωμό και τυρί κρέμα, ελαφρώς πικάντικα και ζουμερά μίνι σουβλάκια κοτόπουλο μαριναρισμένα σε γιαούρτι και πάπρικα, κροκέτες με τυρί που τις βουτάς μέσα σε μαρμελάδα ντομάτας και noodles με κοτόπουλο και λαχανικά που τα καταβροχθίζεις κατευθείαν μέσα από το χάρτινο κουτάκι τους. Τα πληθωρικά και πολυφωτογραφημένα pancakes, που έχουν γίνει πια το σήμα-κατατεθέν του «Mr. Peacock» και παίζουν το ρόλο τους στο ότι γίνεται το αδιαχώρητο τις ώρες του brunch το σαββατοκύριακο, δεν χρειάζεται να τα υπενθυμίσουμε!

MR. PEACOCK

Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι
Τηλ. 2106800390

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019