× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2019

El Jiron

Νέα λίστα cocktails με φινέτσα και ισορροπία

Το El Jiron στο Ν. Ψυχικό αποτελεί πλέον έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς και για ποτό, καθώς η γαστρονομία εξελίσσεται  κατ’ αρχήν στη μπάρα, από τα ταλαντούχα χέρια και τις ιδέες του Δημήτρη Παπαιωάννου. Η εξειδίκευσή του στη γευστική αρμονία αποδεικνύεται πλέον σημαντική για τον απόλυτα ισορροπημένο κατάλογο, που παρουσιάζει φέτος.

Στο μπαρ του El Jiron ξετυλίγονται συνεχώς γευστικές ιστορίες, τις οποίες φροντίζει να διηγηθεί με τον καλύτερο τρόπο ο Δημήτρης Παπαιωάννου. Για να το καταφέρει αυτό, αναμειγνύει εξωτικά υλικά με μπαχαρικά, βουτάει στις κουλτούρες των λαών της λατινικής Αμερικής, παλαιώνει αποστάγματα σε δικά του βαρέλια και δεν διστάζει να προσδώσει θεατρικότητα στις δημιουργίες του. Όπως πάντα, προσθέτει μια ιδιαίτερη γευστική κομψότητα στις συνθέσεις του, η οποία αναδεικνύει λεπτεπίλεπτες γεύσεις και αρώματα.

Στην κουζίνα βρίσκεται επικεφαλής ο Γιάννης Γκωλέτης, που σε συνεργασία με τον bar manager Δημήτρη Παπαϊωάννου έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν αρμονικό συνδυασμό ποτού-φαγητού, που μπορεί να απολαύσει κάποιος τόσο στην πανέμορφη καλοκαιρινή αυλή, όσο και στη ζεστή χειμερινή σάλα του El Jiron.

JIRON (EL)

Δημ. Βασιλείου & Γλαύκου 14, Νέο Ψυχικό
Τηλ. 2106717461

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019