× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2019

The Clumsies

Οι “Αδέξιοι” δεν παύουν να δίνουν ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας

Ένας συναρπαστικός χώρος, με δωμάτια, αυλές και χαγιάτια να περιστοιχίζουν το κομψό mainstream bar, ένα εξελιγμένο εργαστήριο, από το οποίο βγαίνουν μείξεις με πρωτοποριακές τεχνικές, ζυμώσεις, εμφιαλώσεις και μοναδικά in-house συστατικά, και ένα team, που έχει αποδείξει ότι μόνο… αδέξιο δεν είναι, έχουν φέρει το «Clumsies» στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Η ομάδα, που περνάει ώρες δοκιμών και πειραματισμών, για να δημιουργήσει πρωτόγνωρα σε σύνθεση και εμφάνιση ποτά, φέτος εντυπωσιάζει γι άλλη μια φορά, με την ανατρεπτική σε εμφάνιση και concept λίστα της, “A Clumsy Spotlight”. Ο κατάλογος δείχνει κενός, μέχρι να ρίξεις πάνω του το μαγικό μπλε φως του φακού-στυλό, που τότε φωτίζει τις “χειρόγραφες” σελίδες. Θέμα, τα τρία επίπεδα του μπαρ των Cumsies, που φωτογραφίζουν τη φιλοσοφία τους και δίνουν έμπνευση για κοκτέιλ με ανάλογο του κάθε χώρου concept: το Basement, το Μain Floor και το Playroom, με το τελευταίο, φυσικά, να περιλαμβάνει το εργαστήριο και τα πιο πρωτοποριακά ποτά της λίστας.

Στο ποτήρι, τώρα, που είναι και το βασικό, δοκιμάζεις μερικά από τα πιο κομψά, σύνθετα και πρωτότυπα κοκτέιλ της μπαρ σκηνής μας. Μερικά παραδείγματα: το γλυκόπικρο Fermented Americano, μετά από ζύμωση και φυσική ανθράκωση έρχεται εμφιαλωμένο και βγάζει φρέσκα αρώματα κόκκινων φρούτων και νότες μαγιάς και το Coffee Moonshine είναι ένα εξαιρετικό, δροσερό απεριτίφ με γοητευτική αίσθηση καφέ και sherry. Στο διάφανο και φινετσάτο Hippocampus (summer edition) μια ωραία σύνθεση φρούτων ενώνεται έξυπνα με μια υπόνοια sunscreen, ενώ το πρωτότυπο Green House Soup με aquafaba έχει ευχάριστες βοτανικές και πικρές νότες, είναι πλούσιο και κομψό.

Κάποια κοκτέιλ συνδυάζονται περίφημα με το εκλεκτό barfood από μια ενδιαφέρουσα λίστα, με μικρές εκπλήξεις όπως το bao soft shell crabs.

CLUMSIES (THE)

Πραξιτέλους 30, Κέντρο
Τηλ. 2103232682

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019