× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2018

Baratin

All day bar restaurant αξιώσεων στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το Baratin είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε μια περιοχή με αξιοσημείωτη πρόοδο τα τελευταία χρόνια στον χώρο της γαστρονομίας. Το Baratin βρίσκεται λίγο πριν το Άλσος, επί της λεωφόρου Δεκελείας. Η αίσθηση των φυσικών υλικών που κυριαρχούν στη διακόσμηση, ο μεγάλος και άνετος χώρος με την ψηλή οροφή και η τεράστια μπάρα δημιουργούν μια φιλόξενη ατμόσφαιρα από την αρχή. 


Στο μπαρ, ο head bartender Βασίλης Κλαζίδης αρέσκεται να «πειράζει» κλασικές συνταγές δίνοντας ένα πολύπλοκο χαρακτήρα στα κοκτέιλ του. Από τα κοκτέιλ του καταλόγου ξεχωρίσαμε το Oviedo, με βάση τεκίλα στην οποία προστίθεται λάιμ, ανανάς, δεντρολίβανο και σιρόπι αγαύης. Η ισορροπία των γεύσεων και ο έντονα αρωματικός χαρακτήρας σε αυτό το κοκτέιλ το καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή, ακόμη και για νωρίς το απόγευμα. Μια ακόμη καλή επιλογή είναι το Green Monk με βάση το gin. Η προσθήκη πράσινης Chartreuse, σιροπιού βασιλικού, wasabi και lime εκτός από μια πολυδιάστατη γεύση δίνουν και το όνομα στο κοκτέιλ.


Στο Baratin, όμως, αξίζει κάποιος να δώσει προσοχή και στην εξαιρετική λίστα με τα κρασιά, από τα οποία, περισσότερα από 100 σερβίρονται και σε ποτήρι. Για τον μικρό αυτό θησαυρό στη Νέα Φιλαδέλφεια ευθύνεται το ζευγάρι των οινοχόων Φανή Κολάκη και Δημήτρης Γκούγκος, που φιλοδοξούν να συστήσουν στο κοινό του Baratin εξαιρετικά κρασιά από τον ελληνικό αλλά και τον διεθνή αμπελώνα. Τέλος, ο Γρηγόρης Μπονιάκος στη κουζίνα δημιουργεί μια σειρά συνταγών με στιλ και νοστιμιά, που εκτός από την κυρίως σάλα, υποστηρίζουν ιδανικά και το μπαρ.

BARATIN

Λεωφ. Δεκελείας 120, Νέα Φιλαδέλφεια
Τηλ. 2102522228

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019