× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2019

Balthazar

To νεοκλασικό της Τσόχα είναι διαχρονική αξία

Δεν υπάρχουν πολλά νεοκλασικά στην Αθήνα που να συναγωνίζονται σε ομορφιά και αρχιτεκτονική το σπίτι της μεγάλης μας ηθοποιού Κυβέλης Ανδριανού. Το Balthazar έχει συνδέσει το όνομά του με αυτόν τον χώρο, που έχει διακοσμηθεί εσωτερικά με ταιριαστή πολυτέλεια, αλλά και με μοντέρνα στοιχεία, ενώ ο περίφημος κήπος του είναι μοναδικός στην πόλη.

Στο βάθος της μεγάλης σάλας, η πολυτελής μπάρα καταλαμβάνει πολλά μέτρα και είναι πράγματι εντυπωσιακή, με υποβλητικούς φωτισμούς, ένα χώρος μέσα στον χώρο. Επιλεγμένα αλκοόλ, κλασικά και signature cocktails από τον Γιώργο Σταματούκο σερβίρονται στους πιστούς των stools, με το πολύ ενδιαφέρον finger food, που επιμελείται ο Χριστόφορος Πέσκιας.
Τα κοκτέιλ αγαπούν τις εξωτικές γεύσεις, σαν το δροσερό Shanghai B’u’ck με ρούμι, αγγούρι και ginger beer, το πικάντικο Mandtrap, όπου κυριαρχεί το βερίκκοκο και το passion fruit ή το νοσταλγικό Balthazar με τζιν, Πόρτο, μέντα, μανταρίνι, τζίντζερ και φαλέρνουμ.

Ο τομέας γεύση, βέβαια, παίζει δυνατά εδώ, με τον Χριστόφορο Πέσκια στην κουζίνα να κινείται επιδέξια μεταξύ Ελλάδας, Μεσογείου και Ανατολής και να προσφέρει πιάτα νόστιμα και πρωτότυπα. Σαν την εξαιρετική “Κεφαλλονίτικη κιμαδόπιτα” σε δική του εκδοχή, με μοσχαρίσιο ταρτάρ, τα φινετσάτα dumplings σολομού με σέσκουλα φρικασέ, τα νόστιμα νιόκι πατάτας με χαλούμι και τραγανό μπρόκολο, το πρωτότυπο λαβράκι “ψωμί κι ελιές” με κρούστα ψωμιού, tapenade και αφρό τραχανά, ένα όμορφο πιάτο, που φέρνει παλιές γευστικές μνήμες.
Η επίσκεψη στο Balthazar αξίζει να γίνει μια γευστική εμπειρία, καθώς εύκολα συνδυάζεις κάποιο κοκτέιλ με τις πολλές επιλογές του καταλόγου.

BALTHAZAR

Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι
Τηλ. 2106441215

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019