× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2018

Oozora

Κοσμοπολίτικη αίσθηση με απωανατολίτικο χρώμα

Η Άπω Ανατολή είναι που σε υποδέχεται σ’ αυτό το bar restaurant των Β.Π. στο εμβληματικό νεοκλασικό της οδού Δεληγιάννη 54, στο Κεφαλάρι. Η ηχηρή μεταγραφή στην κουζίνα του, του νέου executive chef Andy Lay που έχει θητεύσει ως sushi chef στα Nobu Matsuhisa της Μυκόνου και της Αθήνας, στα Nammos της Μυκόνου και της Κουρσεβέλ της Γαλλίας, φτιάχνει ένα μενού που εστιάζει στην ιαπωνική κουζίνα, δίδοντας έμφαση στην εξαιρετική πρώτη ύλη αλλά και στις τεχνικές.


Το design του χώρου βασίζεται σε διαχρονικά στοιχεία της ασιατικής αρχιτεκτονικής, όπως ξύλο, μπαμπού, μετάξι, όνυχα και χαρτί, όλα ακριβά προσεγμένα και καλοδουλεμένα, που δίνουν στον χώρο μια κοσμοπολίτικη λαμπερή αίσθηση.
Τα μεσημέρια των Κυριακών, το Oozora μεταφέρεται στον επάνω όροφο με μπουφέ, με sushi, με ζεστή κουζίνα και υπέροχες μουσικές.


Τα κοκτέιλ του κάνουν ένα παιχνίδι λεκτικό με τα ποτά, όπως το Te-killer, to Pis-covery, το We-ski!!! και άλλα τέτοια, που παίζουν σε κλασικούς γευστικούς δρόμους, όμως συγχρόνως σου δίνουν την ασφάλεια του τελικού αποτελέσματος, με το twist που χρειάζεται για να «κοιτάζουν» με ενδιαφέρον τη σημερινή πραγματικότητα.


Από τα παραπάνω που αναφέραμε, το πρώτο, πικάντικο ξύπνιο, έντονα αρωματικό από εξωτικά φρούτα, είναι πραγματικά απολαυστικό, ενώ το δεύτερο πολύπλοκο και ελαφρά καυτερούλι, με την προσθήκη του τζίντζερ να το απογειώνει. Τέλος, το τρίτο, το We-ski!!! παίζει με μαεστρία στη λογική του Manhattan, όμως πιο ήπια και στρογγυλεμένα.


Στα πιάτα που δοκιμάσαμε η, πρώτη ύλη ήταν παντού εξαιρετικής επιλογής και ποιότητας. Η διαχείριση του σεφ, με σεβασμό στη φρεσκάδα, την απλότητα και τις τεχνικές. Δοκιμάστε, ενδεικτικά, τον τόνο Tataki, με μαγική πρώτη ύλη, το Bao αστακού με λαχανικά, ένα γλύκισμα-πιάτο, το Sashimi plater, από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει, το Κανταΐφι Roll, πολύ καλό στην πολυπλοκότητά του.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019