× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2019

Μαϊμού Athens Bar

Εξωτική απόδραση στο Χαλάνδρι

Η Μαϊμού καταφέρνει να ξεχωρίζει ανάμεσα στα ουκ ολίγα μπαρ του Χαλανδρίου για την ατμόσφαιρα και την παρεΐστικη διάθεση που δημιουργεί στην μπάρα, αλλά και για τα προχωρημένα κοκτέιλ της, με εξωτικό προσανατολισμό. Την συναντάς στον πιο "μπαρίστικο" πεζόδρομο της περιοχής, τη Θουκυδίδου, μπαίνεις μέσα και την κάνεις κατ' ευθείαν στέκι σου -αν δεν είναι ήδη.  Αρτίστικο περιβάλλον με ethnic στοιχεία, πολύχρωμο, χαρούμενο και αρκετά νεανικό -ελκύει, όμως, όλες τις ηλικίες, γιατί έχει τα φόντα κι έχει φανατικό πιστό κοινό. 

H φετινή λίστα του head bartender Νέαρχου Γκίκα έχει ωραίες μείξεις, με χρήση υλικών όπως το τραντάφυλλο, ο ιβίσκος, το καρδάμωμο και τα μπαχάρια, που συμβαδίζουν με τον έθνικ χαρακτήρα της διακόσμησης. Μας άρεσε το Koffie, με παλαιωμένο ρούμι, λικέρ καφέ, κάστανο και μέλι, με δυνατή αίσθηση καφέ αλλά και ευχάριστη οξύτητα, αλλά και το Gaia με έντονο μπαχαρένιο, ανατολίτικο χαρακτήρα, με τεκίλα, σιρόπι χουρμά, γαρύφαλλο και λάιμ. Το Red Right Rose, πάλι, με μαρμελάδα τριαντάφυλλου, γοητεύει με τα διακριτικά αρώματα τριαντάφυλλου και μαστίχας και την εξωτική στιφάδα του ιβίσκου ενώ το Hot Buttered Ruma φτιάχνεται με blend ρουμιών, σιρόπι μπαχαρικών και βούτυρο και είναι πλούσιο και απολαυστικό.

ΜΑΪΜΟΥ ATHENS BAR

Θουκυδίδου 7Α, Χαλάνδρι
Τηλ. 2106843279

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019