× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

The Clumsies Pop Up Bar

Πρώτη στάση το Μεξικό με το Palmitas

Δημοσιεύτηκε στις 12/11/2015

Οι… συνήθεις ύποπτοι, ή αλλιώς, η ευρηματική ομάδα των "αδέξιων» κάνει δημιουργικό θόρυβο για ακόμα μια φορά εγκαινιάζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη διεθνή τάση των Pop up Bars.

Στις γνωστές μητροπόλεις των cocktails, το να ξεφυτρώνουν σε απίθανα σημεία κονσεπτικά μπαρ, με συγκεκριμένη διάρκεια λειτουργίας, είναι σύνηθες. Σ' εμάς το The Clumsies team, ακολουθώντας την παιχνιδιάρικη τάση, από τον μήνα που τρέχει και για πέντε μήνες ακόμα, ανέλαβε να μας μεταφέρει στην πόλη Πατσούκα του Μεξικού, στη γειτονιά Palmitas, που είναι γνωστή για την street art της.

Το ταξίδι και η mexican εμπειρία έχει σημείο συνάντησης τον τέταρτο όροφο του πολυχώρου της Ιεράς Οδού 11. Ο τρόπος που το αρχιτεκτονικό γραφείο Nine designe, έχει μετατρέψει τον χώρο, είναι απίστευτος. Μπαίνεις και αμέσως βρίσκεσαι αλλού, σε έναν κόσμο πολύχρωμο, ζωντανό, δυνατό, ατμοσφαιρικό και πολύ latin. Όλα δένουν μεταξύ τους και ενισχύουν την mexican εμπειρία. Στη μπάρα σερβίρονται επιλεγμένα pisco και mescal και χτυπιούνται συνταγές με spirits αγαύης, όπως η τεκίλα και το mescal.

Το μενού των cocktails κάνει ζευγάρια με αυθεντικό mexican street food, το οποίο έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας, η Μαριλού Παντάκη. Η Μαριλού θα δώσει τη δική της εκδοχή, που αναμένεται νόστιμη και πληθωρική. Την τελευταία πινελιά δίνει η μουσική, με ένα πλήρες dj set να κινείται σε ήχους latin american. Mεγάλο ατού είναι τα δυο θεματικά δωμάτια, που ζωντανεύουν την φαβέλα πλευράστα και στα οποία οπωσδήποτε πρέπει να βολτάρετε. Σημειώστε λοιπόν κάθε Παρασκευή και Σάββατο, έχουμε πτήση σύντομη, γιατί το Μεξικό... έχει μετακομίσει στο Γκάζι.


Ιερά Οδός 11, Αθήνα

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News