× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Βουτιά στην πρώτη ελληνική βερμουτερία

Δοκιμάσαμε τον conceptual κατάλογο του Odori

Δημοσιεύτηκε στις 06/08/2016

Επισκεφθήκαμε το φινετσάτο Odori και αφού ξεφυλλίσαμε αρκετές φορές έναν από τους πιο ωραίους κατάλογους της πόλης, ξεκινήσαμε τις δοκιμές ανά κατηγορία…

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε, ότι η cocktail κολεξιόν του Οdori είναι conceptual, πατάει στα βερμούτ, με οποιαδήποτε μορφή τους, ακόμα και μαγειρεμένη, και στα αρωματικά βότανα. 
Ντεμπούτο στα τσεκαρίσματα η κατηγορία Aperitivo Ritual με έξι διαφορετικές προτάσεις. Ξεχωρίσαμε το Bitter Strawberry Café, ένα υπέροχο πάντρεμα ανάμεσα στη ζουμερή φράουλα και τον πικρό καφέ, που εξελίσσεται στον ουρανίσκο και αφήνει μια απρόσμενη φρεσκάδα. Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι το ιδιαίτερο Tremonto με house blend βερμούτ, Roots herb spirit και ροζ γκρέιπφρουτ σόδα 3 Cents.

Επόμενο κεφάλαιο με ιντριγκαδόρικες προεκτάσεις είναι τα classics, που παρουσιάζοντα όμως σε δυο εκδοχές, τα standards και τα unorthodox, κι έτσι κάνεις εύκολα συγκρίσεις. Μερικά παραδείγματα είναι το Dry Martini v/s Upside Martini και το El Presidente v/s Mr President. Με παρόμοιο θέμα ασχολείται και η τρίτη κατηγορία, με τίτλο Odori Touch και αφορά τα πειραγμένα δημοφιλή cocktails. Must taste, ειδικά για όσους μένουν καλοκαίρι στη πόλη, είναι το δροσερό Mojito Caballito με λευκό ρούμι, ξηρό βερμούτ, μαστίχα Skinos, σιρόπι μέντας και λάιμ.

Σειρά έχουν οι δυνατές μίξεις του Odori ή αλλιώς τα trademark cocktails, που υπογράφει ένας από τους πιο ολοκληρωμένους και σοφιστικέ bartender, ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος. Πρόκειται για μια συλλογή από 8 signature συνταγές, με κοινό στοιχείο τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία. Εδώ τα δοκιμάζεις όλα, καθώς κάθε ένα έχει κάτι να πει. Ενδεικτικά, για έναν αρχικό μπούσουλα, το Santa Marta έχει μια εκπληκτική αίσθηση κερασιού, το Wild Things είναι σύνθετο, με υπέροχες νότες βοτάνων και φράουλας, το 1.618 Punch μας κάνει να νιώθουμε πολύ tropical, το La Luna Rossa μας βγάζει τη ρομαντική μας πλευρά, με το limoncello που έχει μαγειρευτεί μαζί με αποξηραμένα τριαντάφυλλα. Τέλος, το Marjoram φλερτάρει με τη σοκολάτα.

Ο κατάλογος τελειώνει με ένα κεφάλαιο αφιερωμένο σε όσους αγαπάνε το negroni. Στο Odori, έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε 3 cocktails εμπνευσμένα από την ιστορία του, να φτιάξετε το δικό σας negroni μέσα από φοβερές επιλογές σε υλικά και Spirits, ακόμα και να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία διαφορετικά εμφιαλωμένα negroni… 

Odori, Σκουλενίου 2, Αθήνα, τηλ. 210 3314674.

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News