× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Το Jack Daniels γιορτάζει τα 150 χρόνια του

Επέτειος με κυνήγι θησαυρού και super cocktails

Δημοσιεύτηκε στις 04/10/2016

Για να μας βάλει όλους στη γιορτή του, κυκλοφορεί μια ξεχωριστή επετειακή φιάλη και μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού…

"Κάθε μέρα δημιουργούμε -και δημιουργούμε κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορούμε." Αυτή είναι η φράση του Jack Daniel, που ακολουθούν οι άνθρωποι του αποστακτηρίου εδώ και 150 χρόνια. Το εμβληματικό ουίσκι παρασκευάζεται τόσα χρόνια με την ίδια συνταγή του ευρηματικού Jasper Newton Daniel (ή αλλιώς Jack), με νερό από την ίδια δροσερή πηγή στο Lynchburg του Tennessee, με αποτέλεσμα το γνωστό κεχριμπαρένιο ποτό με τα γοητευτικά αρώματα καραμέλας, βανίλιας και ξύλου και το πλούσιο στόμα.

Για να μας βάλει όλους στη γιορτή του, κυκλοφορεί μια ξεχωριστή επετειακή φιάλη, που παντρεύει τη μεγάλη ιστορία του αποστακτηρίου με το μοντέρνο craftsmanship, αλλά, πολύ περισσότερο, μας προσκαλεί όλους σε ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού. Σε αυτό μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι, παίρνοντας μέρος στον διαγωνισμό Burrel Hunt. Αυτό που κυνηγάμε είναι ένα από τα πολύτιμα βαρέλια του Jack. Συνολικά 150 βαρέλια έχουν ταξιδέψει σε 50 χώρες του κόσμου και έχουν κρυφτεί σε διάφορα σημεία, προσκαλώντας να τα ανακαλύψουμε και να κερδίσουμε μοναδικά δώρα. Στην Ελλάδα, το κυνήγι έχει ξεκινήσει με 3 βαρέλια φυλαγμένα σε ξεχωριστά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Για να ξεκινήσουμε, περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Facebook page Jack Daniels Tennessee Whiskey.
Για να προετοιμάσετε, όμως, πιο νωρίς ένα γιορταστικό κλίμα, δοκιμάστε ένα από τα επίσης γιορτινά cocktails…


Jack Tales


50ml Jack Daniels
20ml φρέσκο χυμό λεμόνι
15ml σιρόπι ζάχαρης
2 δόσεις bitter σοκολάτας
4-5 φύλλα δυόσμου
1 φλούδα λεμονιού


Εκτέλεση: σε ένα shaker ρίχνουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε δυνατά με πάγο. Σουρώνουμε σε ποτήρι old fashioned με πάγο και διακοσμούμε με φύλα δυόσμου και φλούδα λεμόνι.
ουίσκι


American Spirit


40ml Gentleman Jack
10ml crème de peche
10ml φρέσκο χυμός λεμόνι
½ μικρό ροδάκινο
10ml σιρόπι κανέλας
2 δόσεις angostura bitters
3-4 σπόρους κάρδαμο
1 φλούδα grapefruit


Εκτέλεση: σε ένα shaker τοποθετούμε το ροδάκινο και το συμπιέζουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε με πάγο. Σουρώνουμε και γαρνίρουμε με κανέλα και κάρδαμο.

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News