× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Citadelle… ένα gin με χαρακτήρα

Παρέλαση αρωμάτων στο ποτήρι μας

Δημοσιεύτηκε στις 18/10/2016

Το Citadelle αποτελεί ξεχωριστή ενότητα gin και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στον τρόπο παραγωγής του και τα υλικά που συμμετέχουν…

Τα gin διανύουν την καλύτερη τους εποχή, πιάνοντας πρώτη θέση στις προτιμήσεις των spirit- lovers. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυξάνονται συνεχώς οι ετικέτες που κυκλοφορούν, αλλά και οι προτάσεις από τα ίδια τα αποστακτήρια. Πρόσφατα, βρέθηκε στο τραπέζι των δοκιμών μας μια τέτοια περίπτωση, το Citadelle.
Η δοκιμή του ήταν πραγματική εμπειρία και οι μνήμες έχουν παραμείνει στον ουρανίσκο. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο ποτό, με εκρηκτικό χαρακτήρα. Στη μύτη γαργαλάνε ευχάριστα τα φρέσκα αρώματα του άρκευθου και ανεβάζουν την απόλαυση οι νότες κόλιανδρου, αγιοκλήματος, γλυκόριζας, πορτοκαλιού, πιπεριού και μάνγκο, που ακολουθούν. Το στόμα είναι σύνθετο και κινείται σε μια εντυπωσιακή παλέτα εσπεριδοειδών με εμβόλιμες spicy πινελιές. Όσον αφορά την επίγευση, είναι συναρπαστική: δροσερή, πλούσια και φυσικά έχει διάρκεια.

Σίγουρα, το Citadelle αποτελεί ξεχωριστή ενότητα gin και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο τρόπο παραγωγής του και τα υλικά που συμμετέχουν
Στο πρώτο μέρος, στη διαδικασία παραγωγής, χρησιμοποιείται χάλκινος άμβυκας, που πριν χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία κονιάκ. Στη συνέχεια, προστίθεται απόσταγμα γαλλικών δημητριακών και 19 αρωματικά βότανα από όλο τον κόσμο.
Για να πάρετε μια γεύση, στο μείγμα απόσταξης μπαίνουν: φλούδες ισπανικών λεμονιών, μεξικάνικων πορτοκαλιών, αγγελικής από τη βόρεια Γερμανία, ινδικό καρδάμωμο, κανέλα από τη Σρι Λάνκα, μεσογειακός μάραθος και κινέζικη γλυκόριζα. Από ό,τι καταλαβαίνετε, μέσα σε αυτό το gin ανακατεύονται τα αρώματα του κόσμου!
Δοκιμάστε το σίγουρα straight, και μετά, με ένα καλό τόνικ.

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News