× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

H Granikal στο Athens Bar Show

Νέα προϊόντα και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 03/11/2016

Το Athens Bar Show δεν χρειάζεται πλέον συστάσεις, για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα spirits: αποτελεί τη σταθερή ετήσια συνάντηση.

Είναι λογικό, αφού εκεί συγκεντρώνεται όλο το metier, σπουδαίοι guests και παρουσιάζονται όλες οι καινούριες ετικέτες και οι τάσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, πολύ δυνατή είναι η φετινή εμφάνιση της Granikal, που παίζει μάλιστα σε τρία διαφορετικά spots. Στο ένα θα είναι συγκεντρωμένες νέες αφίξεις, πολύ ενδιαφέρουσες. Εκεί θα δούμε τα πρωτότυπα gin Sylvius και Gastro της Onder de Boomjes, τα εξαιρετικά βερμούτ Drapo και τα γνωστά λικέρ Edmond Briottet, αλλά και το εντυπωσιακό Italicus, ένα ιδιαίτερο λικέρ περγαμόντο, που πρέπει να τσεκάρουμε.

Σε δεύτερο σημείο, θα βρίσκονται τα Beartender, δηλαδή οι πουρέδες που προέρχονται κατά 100% από πολτοποιημένο φρούτο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Το τρίτο είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μας, αφού θα είναι αφιερωμένο στην αγαύη και όλα τα προϊόντα της. Σπάνιες εκδοχές, όπως η Fortaleza και η Arete, μια πολύ ιντριγκαδόρικη συλλογή Mezcal (El Jolgorio, Montelobos, Nuestra Soledad). Στα highiligts, η μοναδική μπίρα με μεσκάλ, η Pulq.


Σε αυτά, να προσθέσουμε ότι στα τρία περίπτερα θα υπάρχει έντονη δραστηριότητα και τις δυο μέρες, καθώς θα τρέχουν ομιλίες και δοκιμές από experts.

Η ενότητα των σεμιναρίων

Ο Simone Caporale θα μας κάνει ένα συναρπαστικό ταξίδι, από το Τορίνο ως την περιοχή του Αμαζονίου, για να ανακαλύψουμε τις τροπικές γεύσεις των βερμούτ Drapo. 


Η Claire Briottet, 6ης γενιάς απόγονος της οικογενειακής επιχείρησης του Edmond Briottet, που ξεκίνησε το 1836, θα μας ξεναγήσει στη διαδικασία της αρτεσιανής παραγωγής λικέρ, που χρονολογείται από το 1836 και θα μας μιλήσει για την ποιότητα και τις διαφορές των λικέρ της Βουργουνδίας, σε σχέση με τα συμβατικά λικέρ.  Ο  Guillermo Sauza (από Tequila Fortaleza) θα μας μυήσει στην ιστορία μια θρυλικής τεκίλα.  Το όνομα Sauza τυγχάνει τεράστιας εκτίμησης και σεβασμού στο Μεξικό, και είναι αυτό που έχει καθορίσει την πορεία της κατηγορίας της tequila παγκοσμίως. Είναι απόγονος 6ης γενιάς της οικογένειας Sauza και εγγονός του Don Fransisco Javier, που ίδρυσε το αποστακτήριο και έφτιαχνε την ίδια tequila μέχρι το 1968. Ο Guillermo, το 1999 αποφάσισε να ξανανοίξει την Destileria Fortaleza και το 2005 λάνσαρε την ίδια tequila που έφτιαχνε ο παππούς του, δίνοντας έμφαση στον παραδοσιακό τρόπο της παραγωγής, χωρίς να αλλάξει το παραμικρό! Αποτελεί έμπνευση για όλους τους παραγωγούς tequila στις 5 πολιτείες του Μεξικoύ και ζωντανό θρύλο της κατηγορίας για όλους τους φαν της tequila. Η Fortaleza θεωρείται το Άγιο Δισκοπότηρο από τους tequila experts παγκοσμίως.

Ο Simone Caporale Ο Simone Caporale

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News