× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Eμπνευσμένο από το Λονδίνο, σκηνοθετημένο από εσένα

Το Beefeater gin σας προσκαλεί να υπογράψετε τη νέα του φιάλη...

Δημοσιεύτηκε στις 29/11/2016

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Beefeater gin διοργανώνει τον διαγωνισμό cocktail MIXLDN…

Όπως αναφέρει και το γνωστό ρητό, σημασία έχει το ταξίδι και εν προκειμένω το ταξίδι είναι και το έπαθλο για τον φετινό νικητή του διαγωνισμού Gin. Παρ' όλα αυτά, το μεγάλο δώρο δεν σταματά εκεί. Ο επιλεχθείς bartender του διαγωνισμού cocktail MIXLDN 6 θα έχει τη ευκαιρία να δημιουργήσει το δικό του νέο, signatured Limited Edition Beefeater gin! Αφού γνωρίσει και συνεργαστεί με τον κορυφαίο gin distiller, Desmond Payne θα δώσει πνοή σε μια καινούρια φιάλη. Αυτή μάλιστα θα υπογράφεται από το όνομα του νικητή καθώς επίσης και τη συνταγή του νέου κοκτέιλ.


Όσον αφορά τώρα τη διαδικασία επιλογής, το φόντο γι’ αυτή τη χρονιά είναι κινηματογραφικό. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν έμπνευση στην Βρετανική πρωτεύουσα. Με ιστορία που φτάνει πίσω στο 19ο αιώνα, το Beefeater gin παράγεται μέχρι και σήμερα στο Λονδίνο. Έτσι, καλεί τους διαγωνιζόμενους να διαλέξουν μια ταινία στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η ίδια η πόλη και να της δώσουν νέα μορφή. Κάθε γουλιά του νέου κοκτέιλ θα πρέπει να έχει σαν βάση το Beefeater 24 ή το Beefeater London Dry, σαν συμπλήρωμα τα «μυστικά συστατικά» του κάθε διαγωνιζόμενου και να καλύπτεται από το γνωστό, σαγηνευτικό λονδρέζικο πέπλο.

Ας ανακινήσουμε λοιπόν τα shaker μας, καθώς οι συνταγές των cocktail μαζί με την έμπνευση και τη συνολική ιδέα θα πρέπει να κατατεθούν στο beefeatermixldn.com μέχρι τις 20 Νοεμβρίου στις 24.00. Οι 10 Έλληνες διαγωνιζόμενοι οι οποίοι θα επικρατήσουν, θα κληθούν να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τα cocktails τους στον ελληνικό τελικό, στις 14 Δεκεμβρίου 2016. Για τον ελληνικό διαγωνισμό η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Sebastian Hamilton-Mudge (Beefeater Brand Ambassador), Sandrae Lawrence (Spirits writer/Ambassador) και Simone Caporale (Bartender).
Οι φιναλίστ κάθε χώρας θα διαγωνιστούν στον παγκόσμιο τελικό, που θα λάβει χώρα στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο του 2017. Αρχικά, θα επισκεφθούν bar και εστιατόρια – ορόσημα  της Βρετανικής πρωτεύουσας, ενώ  θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να «κλέψουν κόλπα και μυστικά» από  κορυφαίες μορφές της bartending, και όχι μόνο, σκηνής της πόλης. 

Κινηματογραφικές σκηνές από το Λονδίνο του χθες και του σήμερα, καθώς και λονδρέζικο gin δημιουργούν λοιπόν το ιδανικό σκηνικό για την ανάδειξη του φετινού νικητήριου Beefeater MIXLDN 6 coctail και εμείς είμαστε σε αναμονή…


Από την Αθηνά Ζούλη


Spirit News