× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Η νέα τάση στα cocktail τα θέλει πιο υγιεινά, με super foods και άλλα δυναμωτικά στοιχεία.

-

Δημοσιεύτηκε στις 05/12/2016

Τρυπώνει δειλά μια ακόμα τάση στη σκηνή των μπαρ, εστιάζοντας σ’ ένα πιο υγιεινό fine drinking.

Είναι αλήθεια ότι όλο και περισσότερος κόσμος δείχνει να ενδιαφέρετε για ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Πρώτο το «Chaplin», σέρβιρε πιο εναλλακτικές μίξεις με αναπάντεχα υλικά, όπως goji berries, maca, κάσιους και μούρα. Τώρα, η έμπειρη ομάδα του νεόφερτου «The Trap» στο Σύνταγμα, πάτησε στο νέο trend και το πήγε αρκετά βήματα παρακάτω. Ο Γιάννης Σαμαράς και ο Στέφανος Δραγανιδάκης υιοθετούν τον υγιεινό τρόπο προσέγγισης του «πίνειν» και με την εμπειρία, την γνώση και την δημιουργικότητα τους, του έδωσαν άλλον αέρα. Στο νέο τους κατάλογο, υπάρχει μια σειρά από cocktail με λιγότερο αλκοόλ που συνδυάζονται με λαχανικά σαν το σέλερι και βότανα, όπως το πεύκο και το θυμάρι. Επίσης έχουν ποτά χωρίς γλουτένη, ενώ έχουν αντικαταστήσει την ζάχαρη, με υποκατάστατα, όπως το σιρόπι αγαύης. Φροντίζουν όλα τα υλικά που χρησιμοποιούν να είναι φρέσκα και homemade… φτιάχνοντας μέχρι και δική τους μπίρα.

Εννοείται όλες οι σόδες και γενικά ότι είναι αφρώδες το δημιουργούν εκείνη την στιγμή, με μια δική τους φυσική μέθοδο carbonation. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι δουλεύουν και πειραματίζονται με θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά, πέρα από τα συνηθισμένα. Δυο καλές περιπτώσεις για να τις χαρείτε και να τονωθείτε είναι: το συναρπαστικό «Moscow Mule», που περιέχει το ιδιαίτερο προβιοτικό κομπούχα ( προιόν ειδικής ζύμωσης), μαζί με βότκα, ginger και lemongrass ˙ και το υπέροχο «Remedi», που ανακατεύει gin αρωματισμένο με ιπποφαές, μαζί με σιρόπι μαχλέπι και θυμάρι. «Πρέπει» ποτό ιδανικά τώρα τις γιορτές είναι το «Yellow Sun Marine», με gin, θρεπτικό κουρκουμά και σιρόπι από κουκουνάρι.

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News