× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

4 ευρωπαϊκά bar δημιουργούν δυνατές drinking τάσεις

-

Δημοσιεύτηκε στις 26/12/2016

Εντοπίζονται στη λίστα με τα  πενήντα καλύτερα του κόσμου και μιξάρουν  μερικά από τα πιο δημοφιλή trends.  

Με το που σκάνε μύτη οι γιορτές, στην αρχή της λίστας μπαίνουν τα ταξίδια. Σε μερικούς από τους classic  Christmas προορισμούς, βρίσκονται τα πιο influential bar. Κρατήστε σημειώσεις για ένα πολύ δυνατό top 4, με Ευρωπαϊκά μπαρ, που εντοπίζονται στη λίστα με τα  πενήντα καλύτερα του κόσμου και μιξάρουν  μερικά από τα πιο δημοφιλή trends. 

The Jerry Thomas Project

Πρώτη πτήση στην Ρώμη και προσγείωση απ’ ευθείας, στο «The Jerry Thomas Project» ένα καθαρόαιμο speakeasy bar. Στην μπάρα του μας υποδέχονται οι Leonardo Leuci, Roberto Artusio, Antonio Parlapiano και Alessandro Procoli. Μια πολύ ταλαντούχα παρέα «βγαλμένη» από την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης, έκαναν επιτυχία την επιστροφή στα κλασικά cocktails με Ιταλική πινελιά. Η cocktail λίστα τους είναι ένας ύμνος σε διάσημες συνταγές πριν την ποτοαπαγόρευση με έξυπνα twist, που περιλαμβάνουν ιταλικά spirits.


INFO
Διεύθυνση: Vicolo Cellini 30, Ρώμη
Τηλ: +390696845937 – Κιν: +393701146287
Site: http://www.thejerrythomasproject.it/


 


 

Candelaria

Αλλάζουμε σκηνικό και πετάμε… a Paris. Στο ρομαντικό Παρίσι δεν γίνεται να μην κάνετε μια στάση στη «Candelaria», την πρώτη αυθεντική Mexican Taqueria, της πόλης του φωτός. Αυτό το μικρό bar είναι πάντα ασφυκτικά γεμάτο, γιατί σερβίρει μερικά από τα πιο νόστιμα cocktails, με εξειδίκευση στην αγαύη και τα ζευγαρώνει με απίστευτα tacos.


INFO
Διεύθυνση: 52 Rue De Saintonge, Παρίσι 75003
Site: http://www.quixotic-projects.com/venue/candelaria

Artesian

Στην λίστα εννοείται, μπαίνει το Λονδίνο, με το κορυφαίο μπαρ, «Artesian». Από εκεί ξεκινάνε μερικά από τα νέα trends, που στη συνέχεια ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο και μετατρέπονται σε absolute τάσεις. Πίσω από την μπάρα του παραμένουν σταθεροί δυο θρύλοι του bartending o Alex Kratena και ο Simone Caporale. Τα cocktails τους ξεφεύγουν σε τεχνική, φαντασία, πρωτοτυπία και παρουσίαση. Το σίγουρο είναι ότι εκεί θα πιείτε cocktails ,που δεν θα βρείτε αλλού, σερβιρισμένα μέσα σε πάγο, σύννεφα, βάζα ακόμα και καθρέπτες. Οι δυο τους υποστηρίζουν την συνεχόμενη εξέλιξη, εμπνέονται από τα πάντα γύρω τους και τα χρησιμοποιούν στις συνταγές τους, που διακρίνονται στις κατηγορίες Surrealism και Innovation.


INFO
Διεύθυνση: 1C Portland Place London, W1B 1JA
Τηλ: 44(0)2076361000
E-mail: [email protected]
Site: http://www.artesian-bar.co.uk/

Lost + Found

Ένας  τελευταίος λιγότερο αναμενόμενος προορισμός που αναδεικνύει την «πίνειν» εμπειρία είναι το «Lost + Found» στη Λευκωσία, του expert Ντίνου Κωνσταντινίδη. Μπορεί το μαγαζί να είναι μικρό, αλλά χωράει μεγάλη λίστα σπάνιων spirits και κορυφαία cocktails. Αυτό που δεν περνάει απαρατήρητο είναι το μενού, που έχει αναλυτικές οδηγίες για κάθε cocktail, από τα συστατικά, τη γεύση (όξινη, γλυκιά, πικρή, πικάντικη) μέχρι το ποτήρι σερβιρίσματος, για να ξέρεις ακριβώς ανάλογα με το γούστο σου τι θέλεις να πιεις.


INFO
Διεύθυνση: 38 Lord Byron Street, 1096, Λευκωσία, Κύπρος
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Lost-Found-Drinkery/512043098887027


Spirit News