× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Κωνσταντίνος Βλάχος, ο νικητής του φετινού Beefeater MIXLDN6

Το Margot's Martini θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για το παγκόσμιο τελικό

Δημοσιεύτηκε στις 11/01/2017

Για έκτη χρονιά παρακολουθήσαμε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς διαγωνισμούς, το Beefeater Mix London 2016… 

Αυτή τη φορά, ο ελληνικός τελικός πραγματοποιήθηκε στο Tin Pan Alley, που μεταμορφώθηκε σε ένα πολύ ωραίο λονδρέζικο σκηνικό.
Με αναφορά το σκηνικό, μπήκαμε κατευθείαν στο concept του φετινού διαγωνισμού, που δεν ήταν άλλος από τον συναρπαστικό λονδρέζικο Κινηματογράφο.

Ο νικητής με τους κριτές Ο νικητής με τους κριτές

Οι δέκα φιναλίστ έπαιξαν με πολλά πρωτότυπα σενάρια, τελικά όμως η υπόθεση που κέρδισε τη δυνατή επιτροπή (Sebastian Hamilton-Mudge Beefeater Brand Ambassador, Sandrae Lawrence -συγγραφέας και δημοσιογράφος spirits, και Simone Caporale, παγκοσμίου κύρους mixologist) είχε πρωταγωνιστή το Margot’s Martini του Κωνσταντίνου Βλάχου.

Οι 10 φιναλίστ Οι 10 φιναλίστ

Ο Κωνσταντίνος δημιούργησε ένα φοβερό martini με αρώματα βοτάνων, εμπνευσμένος από την αγαπημένη ταινία του Alfred Hitchcock «Dial M for Murder». Το ενδιαφέρον πέρα από την ιδιαίτερη συνταγή, είναι ότι τα τρία βασικά συστατικά της αντιπροσωπεύουν αντίστοιχα τους τρεις πρωταγωνιστές της ταινίας.

Αυτός ο φοβερός συνδυασμός του έδωσε το εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό, που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στο Λονδίνο. Εκεί, πέρα από την εμπειρία, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία: την ευκαιρία να δημιουργήσει το αποκλειστικά δικό του Limited Edition Beefeater gin, υπό την καθοδήγηση του Desmond Payne, του πιο έμπειρου gin distiller αυτή την στιγμή στον κόσμο.
Σας δίνουμε τη συνταγή του κοκτέιλ.

MARGOT’S MARTINI

Υλικά
60 ml Beefeater Dry Gin
25 ml λικέρ Italicus μαγειρεμένο σε sous vide με φασκόμηλο, δεντρολίβανο, σκόνη τζίντζερ και ροζ πιπέρι
3 σταγόνες γκρέιπφρουτ bitters από τους bitter truth 


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε σε fizz ποτήρι. Γαρνίρουμε με φλούδα γκρέιπφρουτ και κορυφή δεντρολίβανου.

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News